Το 'θεϊκό παγωτό' βγήκε από τον παράδεισο

Το ελληνικό παγωτό Δωδώνη με την ασύγκριτη γεύση, που ενώνει.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουνίου 2023

Το τελευταίο διάστημα θα έχεις ακούσει πολλές φορές όρους όπως Millenial ή Gen Z, ενώ από καμία συζήτηση (που ο ένας συμμετέχων είναι κάτω των 18 ετών) δε λείπει η φράση "Ok boomer". Σε αυτές τις δύο λέξεις περιγράφεται με τον πιο αστείο τρόπο αυτό που πάντα αναφέραμε ως "χάσμα γενεών". Είναι αλήθεια πως πολλά χωρίζουν εμάς τους ανθρώπους ανάλογα με την ηλικία μας -και όχι μόνο-, όμως ένα είναι αυτό που μας ενώνει και αυτό είναι το παγωτό Δωδώνη, φυσικά.

Με μία μακρά ιστορία από το 1967, όταν και ξεκίνησε από ένα μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη, το "θεϊκό παγωτό" της Δωδώνης έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και συνεχίζει να το κάνει, με τα ίδια υψηλά standards- όπως και τότε.

Αγνά υλικά και φρέσκο γάλα αναμειγνύονται σε κάθε μοναδική γεύση Δωδώνη, χαρίζοντάς μας την ίδια αυθεντική εμπειρία απόλαυσης, ξανά και ξανά. Ακόμη και το φημισμένο "soft" φτιάχνεται από πραγματικές πρώτες ύλες, χωρίς ίχνος επεξεργασμένης σκόνης.

Η συνέχεια στο Gr.Askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας