Δάφνη, μία νόστιμη έκπληξη στο Περιστέρι

Νόστιμο φαγητό, περιτυλιγμένο με ζεστασιά και φιλοξενία, στα τραπεζάκια ενός όμορφου πεζόδρομου.

Η Δάφνη δεν είναι ακριβώς ένα νέο εστιατόριο. Για την ακρίβεια έχει γράψει τα χιλιόμετρά της στη γαστρονομική Αθήνα, συμπληρώνοντας φέτος 24 χρόνια λειτουργίας. Όπως και πολλά άλλα μέρη της πρωτεύουσας ωστόσο, ανήκει σε εκείνα τα μυστικά φαγάδικα που γνωρίζουν κυρίως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκονται ή οι -πολύ καλά- ψαγμένοι foodies.

Συνέπεια, συνέχεια και γεύση

Τι συμβαίνει λοιπόν στον αριθμό 86 του πεζοδρόμου της Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Περιστέρι; Ασταμάτητα νόστιμο φαγητό, περιτυλιγμένο με ζεστασιά και φιλοξενία, στα τραπεζάκια που μοιράζονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

> Διάβασε ακόμη: Δυσκολευτήκαμε αλλά μάλλον καταλήξαμε στα 3 κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

Ο Τάκης Ζαχαρόπουλος και η Αριστέα Βλάχου μεταμόρφωσαν μια παλιά αποθήκη ζάχαρης σε ένα οικείο μαγαζί, που βγάζει την αύρα του σπιτιού με ωραίες γήινες πινελιές και σε απόλυτη συνοχή παρουσιάζει ένα μενού που φλερτάρει με τις γευστικές μας μνήμες, χωρίς να λείπουν οι γαστρονομικές νέες εκπλήξεις.

Δάφνη, μία νόστιμη έκπληξη στο Περιστέρι

Η Αριστέα είναι η ψυχή της κουζίνας και ο Τάκης η ψυχή της σάλας, με τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά για πιάτα όπως τα μαμαδίστικα κεφτεδάκια, η σαλάτα με τις αγκινάρες, οι κολοκυθοανθοί, τα αχνιστά χόρτα, τα πιάτα με τα όσπρια, το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο, οι ρεβυθοκεφτέδες, το κοκκινιστό κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια, η βοσκόπιτα και το χοιρινό λεμονάτο.

> Διάβασε ακόμη: Το Manouka δεν είναι μία ακόμη ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας

Το μενού στήνεται κάθε μέρα, με πιάτα ημέρας που προκύπτουν από τη βόλτα στους παραγωγούς - κάτι που εγγυάται τα φρέσκα και εποχιακά υλικά. Κάθε μεσημέρι ανακατεύονται αγαπημένες κλασικές συνταγές, όπως οι μελιτζάνες και τα γεμιστά ενώ το βράδυ η Αριστέα παραδίδει μαθήματα νοστιμιάς συνδυάζοντας την παράδοση με τις θαυμάσιες πρώτες ύλες και τις επιρροές από τα γαστρονομικά ταξίδια, τις μελέτες και τους γευστικούς πειραματισμούς της, "χτενίζοντας" όλη την Ελλάδα -όσον αφορά τα υλικά- από διαλεκτούς παραγωγούς του Καρπενησίου και της Φλώρινας μέχρι την Νάξο και την Κρήτη.

ΔΑΦΝΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 4

Στο βασικό κατάλογο οι δύο βασικοί πυλώνες είναι τα ζυμαρικά και το κρέας. Στην πρώτη ενότητα ξεχωρίζουν τα χειροποίητα νιόκι και τα σκιουφιχτά με απάκι, μανιτάρια και ξηρό ανθότυρο, ενώ στη δεύτερη η λεπτοκομμένη ταλιάτα που συνοδεύεται από διάφορα είδη αλατιού, το άψογα ψημένο συκώτι και τα χειροποίητα ζουμερά μπιφτέκια κάνουν τη διαφορά.

ΔΑΦΝΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1

Όλα τα πιάτα χαρακτηρίζονται από τα φρέσκα μυρωδικά αυτά που χαϊδεύουν τη μύτη και μετά σκάνε στον ουρανίσκο. Δεν είναι βλέπεις καθόλου τυχαίο το όνομα Δάφνη. Αρκεί μία ματιά στο μαγαζί και θα δεις παντού να πρωταγωνιστούν τα βότανα και τα μυρωδικά, με 'σταρ' τις δύο δάφνες στην είσοδο.

> Διάβασε ακόμη: Το νέο αθηναϊκό fine dining

Η Δάφνη συνεχίζει να εξελίσσεται και να ανανεώνεται, κάνοντας focus στα πιάτα ημέρας και σε αγαπημένες πλέον συνταγές. Σημαντική επίσης προσθήκη είναι η παρουσία Eλλήνων οινοπαραγωγών με κρασιά που παντρεύονται εξαιρετικά με το φαγητό.

 


Info

Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, Περιστέρι
Τηλ. 210 5773721

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας