Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Σεπτεμβρίου 2021

Με θέα στο Θερμαϊκό και τον Όλυμπο, μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες του ή από το Salonica Garden -που θυμίζει κομψό κήπο πάνω στη θάλασσα- όταν ο καιρός το επιτρέπει, το Salonica Restaurant θεωρείται δικαίως ένα από τα γαστρονομικά σημεία αναφοράς της συμπρωτεύουσας.

Τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε αυτό πιστοποιεί άλλωστε και βραβείο Χρυσού Σκούφου για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την τελετή της περασμένη Δευτέρας. Η εστιατορική άνθηση σε σημαντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως η Θεσσαλονίκη, επισφραγίστηκε για ακόμη μία χρονιά - το Salonica Restaurant του Makedonia Palace μάλιστα είναι το μοναδικό γευστικό σποτ στην πόλη που αποκτά Χρυσό Σκούφο - υπάρχουν βέβαια αρκετά ακόμη αξιόλογα που απέσπασαν Top Notch.

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας
SALONICA RESTAURANT 1

Ο άνθρωπος που κρατά τα ηνία στην κουζίνα του είναι ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον μαγειρικό κόσμο. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα (μεταξύ άλλων στο πλευρό του Alain Ducasse αλλά και στη "Μεγάλη Βρεταννία") προτείνει μία γευστική εμπειρία με χαρακτήρα, καθαρότητα και αισθητική. Παραμένει πάντοτε όμως λάτρης και υπερασπιστής της πρώτης ύλης, την οποία φροντίζει να επεξεργάζεται με σεβασμό και δημιουργικότητα όσον αφορά το πεδίο της ανάδειξής της, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 


Info

Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη 
Τηλ.  2310 897176

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας