Τα εστιατόρια της νέας σεζόν

Το φρέσκο fine dining, η υψηλή κρεατοφαγία και οι αφίξεις-εκπλήξεις του φθινοπώρου.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Σεπτεμβρίου 2021

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι απανταχού foodies ξεκινούν την αναζήτησή τους για εκείνα τα spots της πόλης -κυρίως τα νέα εστιατόρια της Αθήνας- που θα κάνουν πιο απολαυστικές τις ημέρες και τις νύχτες τους αλλά -ας είμαστε ειλικρινείς- και θα γεμίσουν και τα Instagram feed τους. To Esquire έκανε την έρευνά του και παρουσιάζει όλα εκείνα που έρχονται σύντομα ή είναι ήδη εδώ και θα μας απασχολήσουν, για όλους τους σωστούς λόγους.

Μετά το Delta, το Senta

Δε χωρά αμφιβολία πως το Delta θα εξακολουθήσει να αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα εστιατορικά projects της πόλης τους. Μετά το soft -ουσιαστικά και λόγω των συνθηκών- opening του καλοκαιριού, ο Θάνος Φέσκος, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και η υπόλοιπη ομάδα έχουν βάλει για τα καλά μπροστά τις μηχανές με τις εντυπώσεις να είναι κάτι παραπάνω από θετικές.

Τα εστιατόρια της νέας σεζόν
ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑΣ DELTA 1

Εκτός από το Delta, το Δειπνοσοφιστήριον παρουσιάζει προσεχώς και το νέο ιαπωνικό εστιατόριο του ομίλου, το Senta, στη Στοά Σπύρου Μήλιου και σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η εταιρεία Qproject.

ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ SENTA ΚΕΝΤΡΟ 2021

Εκεί, την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο σεφ Νίκος Πολιτάκος, που φιλοδοξεί να μας συστήσει τις δικές του ιδέες πάνω σε πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας με αναφορές και σε άλλες γαστρονομικές κουλτούρες.

> Διάβασε ακόμη: Χρυσοί Σκούφοι 2021: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Κρεατοφαγία για όλους

Προς τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται στο Κολωνάκι το Brutus, στον χώρο του παλιού Nikkei. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα steak house αλλά όχι με την κλασική έννοια (υπό την επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου). Τι ακριβώς εννοώ; Ναι μεν εδώ θα υπάρχουν κάποιες από τις δημοφιλέστερες κοπές (ribeye, porterhouse, New York strip steak) αλλά παράλληλα θα μπορεί κανείς να παραγγείλει και πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως χειροποίητα λουκάνικα πάπιας ή κοτόπουλο γεμιστό με φουαγκρά και τρούφα.

ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑ

Παραμένοντας σε κρεατοφαγικές κατευθύνσεις αλλά αλλάζοντας γειτονιά, εξίσου ενδιαφέρον φαίνεται και το επόμενο project του La Meat Maison, στα βόρεια προάστια. Αφορά ένα spot που θα συνδυάζει το deli με το εστιατόριο: Το νέο μέρος αναμένεται λίγο πριν τις γιορτές και θα διαθέτει τόσο τραπέζια όπου θα μπορεί κανείς να τσιμπήσει (burger, αλλαντικά κ.α.) συνοδεία κρασιού, ενώ ταυτόχρονα θα επιλέγει υψηλής ποιότητας προϊόντα για το σπίτι.

> Διάβασε ακόμη: Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Το νέο fine dining

Αφήνοντας τα βόρεια για τα νότια προάστια, μία περίπτωση που θα μας απασχολήσει σοβαρά το επόμενο διάστημα είναι και η κουζίνα του Αντώνη Πεχλιβανάκη στο εστιατόριο Maraveal του Glyfada Riviera Hotel (αλλά και στο Atoll Pool Bar, στην πιο χαλαρή εκδοχή της).

ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2021 MARAVEAL GLYFADA RIVIERA HOTEL

Ο ταλαντούχος σεφ χαρακτηρίζεται από την πολυσυλλεκτικότητα στις γεύσεις του, αποτέλεσμα των εμπειριών, του ταλέντου, των παραστάσεων αλλά και της τρομερά σχολαστικής δουλειάς που έχει γίνει στο "χειροποίητο" κομμάτι - σχεδόν τα πάντα φτιάχνονται εδώ.

ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΗΣ HYTRA

Ένα από τα πιο ηχηρά openings του φθινοπώρου (μέσα στον Οκτώβριο) θα είναι και το Soil, ένα fine dining εστιατόριο με την υπογραφή των Τάσου Μαντή (που ασφαλώς γνωρίζεις από την Michelinάτη δουλειά στο Hytra) και Αλέξανδρου Μουρίδη. Σε ένα πολλά υποσχόμενο σημείο του Παγκρατίου, κοντά στο Καλλιμάρμαρο, ο περίφημος κήπος του σεφ Μαντή στο Αλεποχώρι θα ξεδιπλώσει στα πιάτα του εστιατορίου το μεγαλύτερο ποσοστό των δυνατοτήτων του.

> Διάβασε ακόμη: Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese

Γεύση 5*

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα αποκτήσει σύντομα και ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο που φιλοδοξεί να υποστηρίξει ουσιαστικά τον τίτλο του πρώτου 5-star food destination hotel, πίσω ακριβώς από την Παλιά Βουλή.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MILOS ΑΘΗΝΑ 2021 9
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MILOS ΑΘΗΝΑ 2021 6

Το Milos θα μεταφέρει την εμπνευσμένη ιστορία του δημοφιλούς γαστρονομικού σποτ και σε άλλα πεδία, σηματοδοτώντας ασφαλώς ένα ολόφρεσκο κεφάλαιο, με επίκεντρο ασφαλώς τη γεύση και με την υπογραφή του Κώστα Σπηλιάδη. Το seafood θα βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο.

Όπως καταλαβαίνεις, η εν λόγω λίστα θα ανανεώνεται διαρκώς. Stay tuned.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας