Το νέο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έρχεται στον Κεραμεικό

Ο δραστήριος σεφ ετοιμάζει κάτι πολύ δυνατό σε μία από τις πιο ανερχόμενες γαστρονομικές πιάτσες της Αθήνας.

Δε συμβαίνει συχνά ένα εστιατόριο να συζητιέται ήδη πριν ανοίξει. Στην περίπτωση του σεφ Σταμάτη Τσίλια όμως δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ένας από τους πραγματικά καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες ετοιμάζει μαζί με μια έμπειρη ομάδα το νέο του εστιατόριο στον Κεραμεικό. 

Συναντηθήκαμε στο χώρο που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και εν μέσω σιδεράδων, πατωματζήδων και διαφόρων άλλων κατασκευαστικών ειδικοτήτων σε οργασμό συζητήσαμε για τη διαφορετική, πιο αυθεντική προσέγγιση στη Nikkei κουζίνα που θα είναι η κεντρική ιδέα του μενού, την απλότητα και την ειλικρίνεια του χώρου που θα αντανακλά την αλήθεια των γεύσεων και τη δυναμική της περιοχής που εξελίσσεται συνέχεια. 

Στα highlights, μέχρι να δοκιμάσουμε περισσότερα, σημειώστε: "Η κουζίνα θα είναι Nikkei, Ιαπωνική- Περουβιανή, αλλά και με αρκετά στοιχεία από Εκουαδόρ, Παραγουάη, Χιλή. Ας πούμε το ψωμί θα είναι μια συνταγή από την Παραγουάη. Το signature πιάτο θα είναι η ceviche όπως λέγεται σωστά, όχι 'το ceviche'.  Πολλά πράγματα -ας πούμε όλες τις σάλτσες- θα τα φτιάχνουμε μόνοι μας, εδώ” σημειώνει ο σεφ. 

Το νέο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έρχεται στον Κεραμεικό

Τα γλυκά τα έχει αναλάβει ο Θανάσης Τσαγκλιώτης, ενώ τα cocktails ο Άρης Χατζηαντωνίου - τα ποτά θα έχουν και αυτά nikkei χαρακτήρα. Θα παίζουν με pisco, σανγκρία με λίτσι και γενικότερα προς αυτή την κατεύθυνση. Τα κρασιά θα προέρχονται κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, με αρκετά δυνατά κτήματα από Ισπανία, Ουρουγουάη και Χιλή. Γαλλικό ή Ιταλικό κρασί δεν θα βρει κανείς εδώ. Ένα Beaujolais άλλωστε θα ήταν παράταιρο με έναν ιβηρικό χοίρο. 

Ο χώρος δεν έχει τίποτα το φολκλορικό. Αντιθέτως, έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον, ήρεμο, σύγχρονο όπου να μπορείς να χαλαρώσεις, με το design να φέρει την επιμέλεια του Παναγιώτη Μπάφη. Η κουζίνα θα έχει επαφή με το κοινό. Το πάσο απ' όπου μπορείς να βλέπεις τί γίνεται στην κουζίνα είναι έτσι σχεδιασμένο που αποκλείεται να μη γίνει πολύ δημοφιλές. "Γενικά θέλαμε να μπορεί το κοινό να βλέπει τα πάντα, ακόμα και πόσο καθαρό είναι το πάτωμα. Να είναι όλα σε κοινή θέα, τίποτα κρυφό” συμπληρώνει ο σεφ. 

Δύο πράγματα που εκνευρίζουν τον Σταμάτη και δε θα τα δεις στο καινούριο του εστιατόριο; Η μαγιονέζα στο σούσι και η σόγια τοποθετημένη by default στα τραπέζια. "Σόγια στα τραπέζια δε θα έχει. Ίσως υπάρχει μόνο για κάποιο σασίμι που θα είναι ημέρας. Αν βρω ωραίο ψάρι και κάνω σασίμι, θα βγάλω και σόγια. Στα υπόλοιπα δε χρειάζεται. Δεν μου αρέσει να κολυμπάει το σούσι μέσα στη σόγια και τελικά από την αλμύρα να μην καταλαβαίνεις πια τίποτα” είναι η γνώμη του Σταμάτη Τσίλια. "Είναι ένα όνειρο που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα, μια απόφαση που πήραν από κοινού με τον φίλο και συνεργάτη Δημήτρη Ζήση" ολοκληρώνει ο σεφ.

Περισσότερα προσεχώς και στο Instagram: @stamatistsilias, @zisis.d, @tsagliotis και @aris_chatziantoniou.

 


Φωτογραφίες ©OCPpro. Team/ Instagram: OCPpro. Team

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας