Το Thymises by Peskesi συστήνει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Κρήτης

Η αυθεντική κρητική κουζίνα του Peskesi αποκτά νέο σπίτι στο ολοκαίνουργιο 5* ξενοδοχείο Pnoé Breathing Life.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουνίου 2023

Το 5* adults-only ξενοδοχείο Pnoé Breathing Life, που έχει στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του το wellbeing, καλωσορίζει στους χώρους του το αγαπημένο εστιατόριο Peskesi, το οποίο συνυφασμένο με την κρητική διατροφή, υπόσχεται να χαρίσει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία ταυτισμένη με τις γεύσεις της Κρήτης. Το Thymises by Peskesi, το οποίο λειτουργεί και για εξωτερικούς επισκέπτες, θα αποτελέσει σταθμό στη γαστρονομική σκηνή του νησιού, συνδυάζοντας την παράδοση και τις αγνές πρώτες ύλες με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και τη ζεστή εμπειρία φιλοξενίας του ολοκαίνουργιου Pnoé Breathing Life.  

Οι γεύσεις της Κρήτης ζωντανεύουν στο Thymises by Peskesi

H ιστορία και η μοναδική φιλοσοφία του εμβληματικού εστιατορίου Peskesi μεταφέρονται στο "αδερφάκι του”, το νέο Thymises by Peskesi, το οποίο θα παρασύρει τους επισκέπτες της Κρήτης σε ένα ταξίδι για όλες τις αισθήσεις. Μετρώντας σχεδόν 25 χρόνια λειτουργίας, το Peskesi στηρίζεται στην αγάπη των δημιουργών του για την κρητική γαστρονομία και το μεράκι τους να αναβιώσουν παραδοσιακές συνταγές. Ξεχασμένες στον χρόνο πρώτες ύλες και πιάτα με ρίζες από το παρελθόν συνθέτουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων, που συστήνει την αυθεντική ταυτότητα της Κρήτης. 

Το Thymises by Peskesi συστήνει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Κρήτης

Με υλικά που προέρχονται κατευθείαν από το αγρόκτημα που διαθέτει το Peskesi δημιουργείται και το μενού του Thymises by Peskesi που ακολουθεί πιστά τα χνάρια του πρώτου. Η κρητική διατροφή αλλά και οι θησαυροί της κρητικής γης πρωταγωνιστούν σε ένα χώρο που η απλότητα και η ζεστασιά κυριαρχούν. Γήινοι τόνοι και μίνιμαλ αισθητική συνθέτουν το φιλόξενο περιβάλλον που εισάγει Έλληνες και ξένους επισκέπτες στο σύμπαν της κρητικής κουζίνας. 

Τα δώρα της κρητικής γης έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ ψάρι και κρέας βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία. Τα πιάτα φέρουν παραδοσιακές κρητικές ονομασίες θυμίζοντας πόσο βαθιά στον χρόνο ταξιδεύει η κουζίνα του νησιού. Ντάκος και σαλάτα του Βοσκού, Θρία ή θριομαγεργιά, όπως λέγονται τα κρητικά ντολμαδάκια, Χοχλιοί μπουμπουριστοί, Μακαρονάδα του ψαρά και Κόκορας κρασάτος είναι κάποιες από τις επιλογές, ενώ τον επίλογο γράφουν γλυκά τα Γάστριν, Τυροπλακούντας και Τζουλαμάς. Ειδικά για το Thymises by Peskesi η ομάδα του Peskesi έχει δημιουργήσει κάποια ξεχωριστά πιάτα που κανείς μπορεί να τα γευτεί μόνο στο Pnoé Breathing Life.

Η εμπειρία απογειώνεται με τη γευσιγνωσία ελαιολάδου που περιλαμβάνει κρητικά ελαιόλαδα, ενώ την ίδια λογική ακολουθεί και η λίστα κρασιών που περιλαμβάνει σημαντικούς ντόπιους παραγωγούς. Το πάντρεμα ανάμεσα στο Peskesi και το νέο ξενοδοχείο Pnoé Breathing Life αναμένεται να εντυπωσιάσει ακόμη και τους απαιτητικούς λάτρεις του φαγητού, χαρίζοντας εκπλήξεις που συγκινούν και αποτίουν φόρο τιμής στην πιο νόστιμη εκδοχή της κρητικής γαστρονομικής παράδοσης.

Pnoé Breathing Life: Μια όαση ανανέωσης  και ασύγκριτης φιλοξενίας

Το adults-only resort 5* του ομίλου MK Hotel Collection συνθέτει μια ολιστική εμπειρία χαλάρωσης στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης. H κομψή πολυτέλεια συναντά τη φυσική ζωή δημιουργώντας ένα καταφύγιο ασύγκριτης χαλάρωσης με το resort να χαρακτηρίζεται από το σύγχρονο design με ρετρό στοιχεία που αναδεικνύονται μέσα από μια φυσική χρωματική παλέτα.  

Η φιλοσοφία του ξενοδοχείου γίνεται αντιληπτή από την πρώτη στιγμή της άφιξης του επισκέπτη. O Journey Mentor τον καλωσορίζει εισάγοντάς τον στο Welcome Circle όπου γνωρίζει την αποσυμπίεση μέσα από μια σειρά ειδικών αναπνοών που θα τον προετοιμάσουν για μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής.

Thymises By Peskesi

Το Pnoé Breathing Life διαθέτει 60 σουίτες, καθεμία με ιδιωτική πισίνα ενώ στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται το Pnoé Spa, καθώς και fitness center, πισίνα, pool bar, 2 εστιατόρια, rooftop bar, boutique, και mini market. Η αίσθηση της χαλάρωσης γίνεται φανερή σε όλους τους χώρους του resort με τους ήπιους χρωματικούς τόνους να μεταφέρουν στον επισκέπτη την ηρεμία του φυσικού περιβάλλοντος ενώ η πανοραμική θέα στη θάλασσα ταξιδεύει το βλέμμα. Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα του ξενοδοχείου υπόσχονται μια ασύγκριτη διαμονή ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. 

Ώρες λειτουργίας

  • Lunch: 12:30 - 15:30
  • Ά la carte dinner: 18:30-23:00 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας