The Eatalians: Νόστιμη βόλτα στην Ηλιούπολη με τους Mario & Luigi

Το δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο τιμά την κουζίνα της Μπότας με τρόπο άμεσο, λαχταριστό και μοντέρνα δημιουργικό, επενδύοντας στο δίπολο πίτσα-πάστα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Ιανουαρίου 2024

Δύο παιδικοί φίλοι, ο Σπύρος Αργυρίου και ο Αντώνης Βαρδάλος, ανακάλυψαν στους ήρωες του δημοφιλούς video game της Nintendo ένα κοινό σημείο αναφοράς, πολλά χρόνια πριν. Μεγαλώνοντας, εντόπισαν ένα ακόμη πράγμα που τους ενώνει, κι αυτό ήταν η έλξη για την ιταλική κουζίνα. Τόσο, που αποφάσισαν να ενώσουν αυτά τα δύο και να παρουσιάσουν τελικά -από το καλοκαίρι του 2020- το The Eatalians – Mario & Luigi στην Ηλιούπολη.

The Eatalians: Νόστιμη βόλτα στην Ηλιούπολη με τους Mario & Luigi

Το ξεχωριστό ιταλικό εστιατόριο εμπνέεται από την αφοσίωση του Mario στις πίτσες και τον εθισμό του Luigi στα ζυμαρικά, πατώντας στο άχαστο δίπολο της γαστρονομικής φιλοσοφίας της Μπότας, δίνοντας παράλληλα μια πιο σύγχρονη ματιά σε αυτή. 

The Eatalians – Mario & Luigi 7

Αρχικά, σε προκαταλαμβάνει θετικά η ανοιχτόκαρδη σάλα με τους καλαίσθητους χώρους, τα φωτεινά χρώματα και τα ελκυστικά φυτά που σμίγουν με έναν επιβλητικό ξυλόφουρνο-καρδιά της γευστικής δημιουργίας, με απώτερο σκοπό να συνεισφέρει στην περαιτέρω εξέλιξη της μοντέρνας ιταλικής κουζίνας.

The Eatalians – Mario & Luigi 8

Στόχος του The Eatalians είναι να αποδείξει πως η σύγχρονη ιταλική κουζίνα, όπως όλες οι μοντέρνες εθνικές κουζίνες, δε γνωρίζει σύνορα. Μέσα από την αισθητική των πιάτων και τις διακριτικές δημιουργικές πινελιές στις γεύσεις, επιθυμούν κι αυτοί να τοποθετήσουν το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξη μιας τόσο όμορφης και ζεστής γαστρονομικής κουλτούρας.

The Eatalians – Mario & Luigi 2
The Eatalians – Mario & Luigi 6

Η γενικότερη μαγειρική φιλοσοφία στο The Eatalians – Mario & Luigi επενδύει στην ποιότητα των πρώτων υλών και στην απλότητα, προσθέτοντας σε αυτά μία ανόθευτη σπιτική φιλοξενία, στην πορεία για μία ολοκληρωμένη feelgood εμπειρία.

The Eatalians – Mario & Luigi 5

Ο executive chef Στέργιος Τσαγκαδόπουλος είναι αυτός που δίνει το ρυθμό, με τους Λάμπη Καρατζά και Κώστα Στέφου να είναι εκείνοι που μεριμνούν για την αρτιότητα της pizza και της pasta, αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση, η ζύμη της νεοναπολιτάνικης πίτσα canotto δίνει ανάλαφρο και εύπεπτο αποτέλεσμα, ενώ στη δεύτερη, η ζύμη φτιάχνεται καθημερινά εδώ.

The Eatalians – Mario & Luigi 3
The Eatalians – Mario & Luigi 1

Σοβαρή δουλειά όμως γίνεται και στο τερέν του κρασιού, με τον κορυφαίο Έλληνα σομελιέ, Άρη Σκλαβενίτη, να είναι εκείνος που επιμελείται τη λίστα, αποδίδοντας φόρο τιμής στον περίφημο ιταλικό αμπελώνα. Η χρήση coravin δε, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει τη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα ετικετών.


Info

Ελευθερίου Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη
Τηλ. 210 9957953
www.eatalians.gr
FB: MARIO & LUIGI - The Eatalians
IG: @mario_luigi_eatalians

* EINAI TO MARIO & LUIGI - THE EATALIANS ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ THE ITALIANS ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας