Η συνταγή για την αυθεντική ισπανική ομελέτα

Η απόλυτη tortilla de patatas, βήμα-βήμα.

Γράφει: Esquire Editors 01 Σεπτεμβρίου 2020

Η συγκεκριμένη ομελέτα εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το αγαπημένο φαγητό των Ισπανών. Σερβίρεται κρύα, είναι εύκολη στην παρασκευή της και μπορεί να υποστηρίξει πολλές διαφορετικές προσθήκες υλικών.

Η πρώτη ιστορική αναφορά για την τορτίγια βρίσκεται πίσω στο 1817 σε ένα παλιό έγγραφο από τη βάσκικη περιοχή της Ναβάρρα. Σε αυτό αναλύονταν οι διαφορετικές συνθήκες των κατοίκων της πρωτεύουσας της ευρύτερης περιοχής Παμπλόνα συγκριτικά με εκείνους της υπαίθρου, στο νοτιότερο μέρος της Ναβάρρα. Μεταξύ άλλων υπήρχε και η πρώτη συνταγή τορτίγιας που κατεγράφη ποτέ.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας