Bacon Butty, η αποθέωση της λιτότητας
Απόλαυση χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς με ένα από τα trademark-σάντουιτς της Μεγάλης Βρετανίας.
Λένε πως όλη η σοφία του φαγητού μπορεί να χωρέσει μέσα σε δύο φέτες ψωμιού και ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Αν από την άλλη είσαι λάτρης του θείου δώρου που ονομάζεται μπέικον, μπορείς να εξερευνήσεις την ορθότητα της προηγούμενης ρήσης με τον μάλλον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο: Φτιάχνοντας το Bacon Butty.
Σε περίπτωση που ποτέ πριν στο παρελθόν δεν είχες ακούσει γι' αυτό, πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά βρετανικά σάντουιτς, το οποίο περιέχει μπέικον. Και τίποτα άλλο - αν και αρκετοί τείνουν να του προσθέτουν διάφορες συμπληρωματικές σάλτσες. Σερβίρεται ζεστό και μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι στη Γηραιά Αλβιώνα που τονίζουν πως είναι η τέλεια θεραπεία για το hangover και ένα ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ. Μπορεί να το συναντήσει κάποιος και στη Νέα Ζηλανδία ως bacon bap ή bacon sarnie και στην Αυστραλία σαν bacon sanger.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 φέτες ψωμί του τοστ ή 1 bun για burger κομμένο στη μέση
- 4 χοντρές φέτες μπέικον (ή περισσότερες, αναλόγως προτιμήσεων)
- βούτυρο
- Worcestershire ή brown sauce
Εκτέλεση
- Μαγειρεύεις το μπέικον σε προθερμασμένο φούρνο, για 5' στους 200 °C ή στο τηγάνι.
- Όταν το μπέικον γίνει αρκετά τραγανό αλλά όχι στεγνό, μπορείς να φρυγανίσεις ελαφρώς το ψωμί, με την προσθήκη λίγου βουτύρου.
- Χτίζεις το σάντουιτς. Προσθέτεις σάλτσα της αρεσκείας σου ή τη χρησιμοποιείς ως side dip.
Διάβασε ακόμη πως θα φτιάξεις μαρμελάδα μπέικον με bourbon, τη συνταγή για το ιρλανδικό banger roll και τα τέλεια spaghetti alla bottarga.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς
Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος Κρουστης