Η συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern
Πώς θα απολαύσεις στο σπίτι το πληθωρικό πιάτο του γνωστού λονδρέζικου εστιατορίου.
To bar restaurant του σεφ και εστιάτορα Jason Atherton, στο ξενοδοχείο London EDITION, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα και δημοφιλή γευστικά spots της βρετανικής μητρόπολης, που εξελίχθηκε αμέσως σε στέκι κάθε σωστού κοσμοπολίτη από το 2013 όταν και άνοιξε τις πύλες του.
Το εντυπωσιακό εσωτερικό του είναι εκείνο που τραβά αρχικά το βλέμμα, αλλά μετά από αυτό τις εντυπώσεις κερδίζει η κουζίνα του, καθώς και η πολύ αξιόλογη μπάρα του. Τα πιάτα του ακολουθούν τη μοντέρνα βρετανική γαστρονομική κουλτούρα αλλά δεν περιορίζονται απαραίτητα σε αυτήν. Μία από τις πιο πλούσιες και νόστιμες -με την ένοχη έννοια- προτάσεις του Berners Tavern είναι το mac n’ cheese, που σχεδόν σύσσωμος ο τύπος του Λονδίνου έχει πολλάκις αποθεώσει.
Μιας και εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να οργανώσεις ένα ταξίδι για την αγγλική πρωτεύουσα αυτή την εποχή, ορίστε πώς θα το φτιάξεις στο σπίτι.
Η συνταγή
Υλικά
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 160 γρ. gruyere
- 160 γρ. blue cheese
- 160 γρ. τσένταρ
- 95 γρ. παρμεζάνα
- 95 γρ. μασκαρπόνε
- 20 γρ. μουστάρδα dijon
- 2 κ. ζυμαρικά (ριγκατόνι κατά προτίμηση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιορισμός)
Εκτέλεση
- Φέρνεις σε βράση την κρέμα γάλακτος και ρίχνεις εντός τα τυριά. Ανακατεύεις. Αφού τα βγάλεις από τη φωτιά, χτυπάς το μείγμα ελαφρώς στο μίξερ.
- Βράζεις τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνεις σε ένα βαθύ ταψί μαζί με το μείγμα των τυριών και της κρέμας.
- Σκεπάζεις με έξτρα τσένταρ.
- Το βάζεις στο φούρνο και ψήνεις ελαφρώς μέχρι να υπάρξει ένα χρυσό/καφέ χρώμα στην κρούστα.
*Στο Berners Tavern συνηθίζουν να εμπλουτίζουν το πιάτο με μεδούλι, κομμάτια από μοσχαρίσια μάγουλα και μπριός. Αν νιώσεις την επιθυμία, μπορείς κάλλιστα να προσαρμόσεις και αυτά τα υλικά στην ούτως ή άλλως πληθωρική συνταγή.
Διάβασε ακόμη για το σουβλάκι του Hoocut, το τέλειο γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα, τη νοστιμιά της pinsa, την καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη και τη συνταγή για το ramen του Momofuku.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς
Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος Κρουστης