Lykke Li: Το νέο (;) κορίτσι του Brad Pitt

Το προφίλ της 36χρονης indie pop τραγουδίστριας από τη Σουηδία.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 28 Ιανουαρίου 2022

Ήταν 2011 όταν η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού έμαθε τη Lykke Li, γιατί ένα remix του Magician στο τραγούδι της I Follow Rivers από το album Wounded Rhymes έπαιξε κυριολεκτικά παντού, σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και μαγαζιά. Αν και ο στίχος "deep sea baby" από τους περισσότερους παραφράστηκε σε "gypsy baby" η δουλειά είχε γίνει: Μετατράπηκε σε μία από εκείνες τις επιτυχίες που δεν αντέχουμε άλλο να ξαναακούσουμε, τόσες πολλές ήταν οι μεταδόσεις της. 

Το ζήτημα είναι πώς την έμαθε ο Brad Pitt για να φτάσουν τα μίντια να του τη χρεώσουν ως φημολογούμενη σχέση, μετά την ηθοποιό Alia Shawkat και το μοντέλο Nicole Poturalski. Επειδή πέρα από την πληροφορία ότι είναι γειτόνισσά του, δε θα μπορέσουμε εύκολα να μάθουμε περισσότερα για το υποτιθέμενο ειδύλλιό τους αν δεν αποφασίσει ο ίδιος να μιλήσει για αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά στο προφίλ της Σουηδής καλλιτέχνιδας. Πάντως, αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Lykke Li απασχολεί τα ΜΜΕ για πολύ λάθος λόγο, αφού αποτελεί πολλά παραπάνω από την τραγουδίστρια της μίας επιτυχίας ή από μία πιθανολογούμενη σχέση ενός σούπερ σταρ του βεληνεκούς του Pitt. 

H καλλιτεχνική της πορεία

Η Li Lykke Timotej Zachrisson γεννήθηκε το 1986 στο Ystad της Σουηδίας από μητέρα φωτογράφο και πατέρας επίσης καλλιτέχνη - o Johan Zachrisson (γνωστός ως Zilverzurfarn) είναι μέλος του σουηδικού punk-reggae συγκροτήματος Dag Vag. Η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στη Στοκχόλμη όταν εκείνη ήταν ακόμη νήπιο, για ξαναμετακομίσει στη συνέχεια σε διάφορες χώρες ανά τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, το Μαρόκο, το Νεπάλ και η Ινδία. Εν τέλει, γύρω στα 19 της βρέθηκε για λίγους μήνες στη Νέα Υόρκη, όπου και επέστρεψε δύο χρόνια μετά για να ηχογραφήσει το πρώτο της album. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lykke Li (@lykkeli)

Για την ακρίβεια, το πρώτο EP ονόματι Little Bit ήρθε για τη Lykke Li το 2007, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Ένα χρόνο αργότερα, το ολοκληρωμένο της album, Youth Novels με παραγωγούς τους Björn Yttling (Peter Bjorn and John) και Lasse Mårtén αποτέλεσε το εισιτήριό της στον κόσμο της ευρωπαϊκής indie pop, όπου καθιερώθηκε μετά και από τις συνεργασίες της με τον Kleerup (Until We Bleed) και τους Röyksopp (Miss It So Much, Were You Ever Wanted) το 2009. Το χαρακτηριστικό γρέζι στη φωνή της άρχισε να είναι αναγνωρίσιμο παντού. 

>Διάβασε ακόμη: Πολυαναμενόμενα albums της φετινής χρονιάς

Το 2011, κυκλοφόρησε το Wounded Rhymes στο οποίο συμπεριλαμβανόταν το περίφημο προαναφερθέν I Follow Rivers, ενώ το 2014 και μετά την κυκλοφορία του πιο ατμοσφαιρικού I Never Learn ήρθε και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Συγκεκριμένα, συμμετείχε σουηδική αστυνομική ταινία Tommy σε σκηνοθεσία Tarik Saleh. Δύο χρόνια νωρίτερα, είχε υπογράψει συμβόλαιο και με το πρακτορείο VIVA Model Management, ως μοντέλο. Κάπως έτσι λοιπόν, την είδαμε να πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό για το Peugeot 108, αλλά και στην ταινία μικρού μήκους του οίκου Gucci για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lykke Li (@lykkeli)

Η προσωπική της ζωή

Αν εξαιρέσουμε την ιστορία με το Brad Pitt που αφενός μόλις δημοσιοποιήθηκε αφετέρου δεν είναι επιβεβαιωμένη, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για τη Σουηδή μουσικό που θυμίζει πολύ τη Lady Gaga στην όψη. Στις 30 Οκτωβρίου 2015, ανακοίνωσε μέσω Instagram την εγκυμοσύνη της, ενώ στις 12 Φεβρουαρίου 2016, μέσω Facebook ενημέρωσε το κοινό της για τον ερχομό του γιου της Dion, του οποίου πατέρας είναι ο βραβευμένος με Grammys Αμερικανός μουσικός παραγωγός Jeff Bhasker (Run This Town, Uptown Funk).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lykke Li (@lykkeli)

Τώρα αν εσένα δε σε νοιάζει το πιθανό ειδύλλιό της με τον Brad Pitt και απλώς περιμένεις νέο υλικό από την ίδια, συστήνουμε υπομονή διότι σύμφωνα με τα δηλώσεις της το 2019, θα πάρει το χρόνο της μέχρι να αποφασίσει να κυκλοφορήσει το 5ο της album που θα έχει πιο soul χροιά. Δεδομένου του ότι έχουν ήδη περάσει τρία χρόνια από τότε... Βρε λες;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι 5 πιο εντυπωσιακές WAGs της F1 2024

5 κορίτσια που ξεχωρίζουν τόσο στα σόσιαλ μίντια όσο και στις καρδιές μας.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου