Η αλήθεια της Σοφιάνας Σπίνουλα

Δυναμική, αληθινή, έντονη, με τη δική της ξεχωριστή αισθητική και κοσμοθεωρία. Δε μιλάμε απλά για μία ακόμη ενδιαφέρουσα παρουσία στα –social και μη– media.

Current Content Creator, Occasional Model, Accidental TV Persona, Hobbyist Writer. Ρίχνοντας κανείς μία γρήγορη ματιά στο Instagram account της Σοφιάνας Σπίνουλα βλέπει κανείς τα παραπάνω, μαζί προφανώς με τις φωτογραφίες της.

"Ο άνθρωπος γενικά έχει ένα φετίχ με τους τίτλους. Σου δίνουν την ασφάλεια της ταυτότητας. Εγώ έχω φύγει από αυτό το τριπάκι χρόνια τώρα. Με κάποια από τα παραπάνω ασχολούμαι κοντά μια δεκαετία. Ποτέ δεν ήμουν ένα πράγμα. Όχι γιατί είμαι αναποφάσιστη. Αλλά γιατί κάθε μέρα επεκτείνομαι. Αισθάνομαι καλλιτέχνιδα. Με τη δική μου, ρομαντική έννοια. Το στίγμα σου δεν το δηλώνεις ούτως ή άλλως. Σου το ανακοινώνουν μετά θάνατον", λέει χαρακτηριστικά.

Πλάι στα προηγούμενα, υπάρχει και το "Former Professional Dancer”, καθώς "με τον χορό ξεκίνησα. Και δεν εννοώ επαγγελματικά μόνο. Ξεκίνησα από πολύ νωρίς, παιδί, να έχω ενεργό ρόλο. Ως χορεύτρια. Ως μέλος μιας ομάδας. Ως αρχηγός μίας ομάδας. Ναι, ήμουν αρχηγός αθλητικών μαζορετών. Στην πορεία έγινε επαγγελματικό. Και είμαι ευγνώμων διότι την πειθαρχία που έμαθα ως επαγγελματίας, δεν την είδα πουθενά αλλού στη ζωή μου".

Η Σοφιάνα Σπίνουλα έχει ζήσει τον χορό τόσο από τη θέση της χορεύτριας όσο και από εκείνες της χορογράφου και της creative director σε αρκετά projects – έπειτα από πολύ κόπο και μόχθο, όπως σημειώνει. "Οπότε για εμένα αυτό το κομμάτι είναι χορτασμένο στο έπακρον. Οι πόρτες για κάποιο λόγο έχουν πόμολο. Αρκεί να το κουμαντάρεις εσύ", συμπληρώνει.

Μία διαφορετική Woman We Love

Μετρά συνεργασίες με σημαντικά brands και σπουδαία ονόματα, θέτοντας ως βασικά κριτήρια το να υπάρχει αισθητική και ντόμπροι άνθρωποι – κάτι που δεν της βγαίνει πάντα. Αλλά δεν κάνει εκπτώσεις. Στα 26 της, δίπλα από το όνομα στο βιογραφικό της βλέπει κανείς και τίτλους σαν τις Vogue, YSL, Paco Rabanne, Tomorrowland.

Δηλώνει απόλυτα πιστή στην αισθητική της, αλλά υπάρχουν φορές που την έχει εμπνεύσει και η ίδια η συνεργασία να δοκιμάσει και άλλες πτυχές της. Κάπου εκεί, γίνεται η σύνδεση με την προσωπική ζωή: "Ίσως το μόνο που το συνδέει με την επαγγελματική σφαίρα, είναι πως μόνο μια καλλιτεχνική ψυχή μπορεί να μου τραβήξει την προσοχή. Στην προσωπική μου ζωή είμαι αρκετά απόλυτη. Στο πρώτο λάθος, είσαι παρελθόν. Σχέση, φίλος, γνωστός, τελειώνεις με συνοπτικές διαδικασίες. Είμαι απόλυτη και πιστή. Αν καταφέρεις να με κερδίσεις και να υπάρχω στη ζωή σου, πάντα θα έχεις ένα Σινικό Τείχος δίπλα σου. Κομματάκι δραματικό, αλλά ισχύει".

Η αλήθεια της Σοφιάνας Σπίνουλα

Θεωρεί πως τα προνόμια που δημιουργεί το lifestyle στην Ελλάδα, τα καθορίζει τελικά ο καθένας για τον εαυτό του. Νιώθει όμως και την υποχρέωση μιας συμβουλής: "Να είσαι πιστός στην αλήθεια σου και καλό παιδί. Όχι με την έννοια του θύματος αλλά με αυτήν της τιμιότητας. Στο τέλος να ξέρεις πάντα, μα πάντα, κερδίζει το καλό παιδί. Διότι έχει τη δύναμη από τη στήριξη των πολλών. Ο κόσμος ξέρει να κρίνει, όχι πάντα, αλλά ξέρει".

Μετράει την αποτυχία στις επιτυχίες της, και αυτό είναι κάτι που της πήρε αρκετά χρόνια, μαζί με πολλή εσωτερική δουλειά, "κυρίως για να δέχομαι να κάνω λάθη. Κάποτε δε διαπραγματευόμουν ούτε μισό. Η επιτυχία, τώρα, είναι πολύ υποκειμενικό ζήτημα. Διότι επιτυχημένος άνθρωπος δεν είναι αυτός που χειροκροτείται αλλά αυτός που μένει. Και για να μείνεις στην ιδιοσυγκρασία του άλλου πρέπει να έχεις βάθος. Την επιτυχία δεν τη διαχειρίζομαι, γιατί δεν με αφορά. Με αφορά η ολοκλήρωσή μου σαν εγκέφαλος και η ευτυχία μου σαν ψυχή".

Υπάρχει όμως και το σκέλος της αναγνωρισιμότητας, το οποίο βλέπει ως τροφοδοτικό κομμάτι του εγωισμού που κάθε άνθρωπος έχει: "Ίσως με βοήθησε να με πλησιάσουν περισσότεροι άνθρωποι και να έχω πιο πολλές εμπειρίες με διαφορετικές προσωπικότητες. Είμαι φοβερά κλειστός, ανεξάρτητος και αυτόνομος άνθρωπος. Με έχει κάνει πιο κοινωνικό παιδί. Για τα υπόλοιπα περί αυτής γελάμε, τουλάχιστον εγώ".

Το να είναι γνωστό πρόσωπο, όμως, μπαίνει στην εξίσωση της προσωπικής ζωής ή ακόμη και στον τρόπο που την φλερτάρει κάποι@; "Καταλαβαίνω πώς το λες. Είμαστε όλοι γνωστοί-άγνωστοι. Όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου. Αυτό που με βοήθησε, όμως, ήταν όταν έκανα πιο γνωστή τη σεξουαλικότητά μου. Και λέω "πιο”, γιατί ποτέ δεν την έκρυψα. Η εμφάνισή μου δε συνάδει με τα πρότυπα που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι για μία λεσβία, οπότε η προσωπική μου ζωή θα ήταν ριζικά διαφορετική. Τώρα, όσον αφορά το φλερτ δεν έχω παράπονο. Είναι άφθονο. Καθαρά γυναικείο, φοβερά επίμονο και ευφυές".

Προφανώς έχει και άποψη για το στυλ τού σήμερα και εντός των εγχώριων τειχών: "Το στυλ σε μια χώρα η οποία πάσχει, από χιλιάδες πλευρές, οριακά μπορεί να επιβιώσει. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το χρήμα. Και κάποιος που δεν έχει budget, αν έχει αισθητική, ξέρει πώς να ντυθεί. Έχει να κάνει, όμως, με τη διάθεση".

Η Σοφιάνα Σπίνουλα είναι και μία πολύ δυνατή φωνή στο κομμάτι των γυναικείων δικαιωμάτων, δίχως να διστάζει να καταπιάνεται και με θέματα ταμπού. Η κοσμοθεωρία της, ειδικά στο μάλλον παρωχημένο ελληνικό σύμπαν, έχει να κάνει με τις γυναίκες ως προτεραιότητα: "Είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερό μου κομμάτι. Τις ακούω, τις συμβουλεύομαι, με επηρεάζει άμεσα η χαρά, το δάκρυ και ο θυμός τους. Μου δίνουν δύναμη, έμπνευση και ελπίδα. Θέλω να τις βλέπω καλά, να κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Και όσο μπορώ, με ένα μικρό λιθαράκι, να είμαι μέρος σε αυτό, θα το κάνω. Ο κόσμος θα είναι πάντα ρευστός. Πηγαινοέρχεται. Αυτό σημαίνει πως όταν κάτι κατακτάμε πρέπει να συνεχίσουμε να το πολιορκούμε, χωρίς να επαναπαυόμαστε. Πείθεις την παλιά γενιά και εκπαιδεύεις την καινούργια, είναι το σύνθημα".

Σοφιάνα Σπίνουλα 2

Τα μοναδικά και μόνιμα όνειρά της είναι να γίνει ολοκληρωμένη και γεμάτη, είτε επιλέξει να το κάνει δημόσια, εκκωφαντικά και με θεατές, είτε ιδιωτικά, μυστικά, ολότελα δική της. "Ίδωμεν", που λέει και η ίδια.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι 5 πιο εντυπωσιακές WAGs της F1 2024

5 κορίτσια που ξεχωρίζουν τόσο στα σόσιαλ μίντια όσο και στις καρδιές μας.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου