Το Mercury Cougar του James Bond αναζητά νέο γκαράζ

Το εντυπωσιακό muscle car από το On Her Majesty's Secret Service πωλείται.

Προφανέστατα και το "Στην Υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος" (On Her Majesty's Secret Service) του 1969 δεν διεκδικεί τον τίτλο της καλύτερης ταινίας του James Bond και, ακόμη πιο προφανέστερα, ο George Lazenby δεν θα μπορούσε ποτέ να μπει στην κουβέντα για τον κορυφαίο 007 της κινηματογραφικής ιστορίας. Υπάρχει όμως κάτι στην ταινία του Peter R. Hunt που τραβά το ενδιαφέρον.

Μιλάμε φυσικά για το Mercury Cougar XR-7, το muscle car που οδηγεί η Teresa "Tracy" Di Vincenzo (Diana Rigg) σε μία καταδίωξη πάνω στον πάγο, με συνοδηγό τον κορυφαίο μυστικό πράκτορα όλων των εποχών, που υποδύεται μόνο για τη συγκεκριμένη παραγωγή ο Αυστραλός ηθοποιός. 

Το Mercury Cougar του James Bond αναζητά νέο γκαράζBonhams
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MERCURY COUGAR ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ 4Bonhams

Πέντε δεκαετίες αργότερα, το θρυλικό convertible παραμένει σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, έχοντας δεχθεί μπόλικες εργασίες βελτίωσης και συντήρησης. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν κυρίως σε εκθέσεις, ενώ μετά την ταινία του 007 υπήρξε τεράστια ζήτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Στην καρδιά του υπάρχει ένας Ford's 428 cubic-inch V8 κινητήρας 7 λίτρων που του χαρίζει ιπποδύναμη 335 αλόγων, που σε κάποιο βαθμό ισοσκελίζει τα άφθονα gadget του αγαπημένου DB5 του Bond. Διαθέτει επίσης σειρά από ειδικές πινελιές από την ταινία  όπως η σχάρα για τα πέδιλα του σκι με ένα ζευγάρι ξύλινα πέδιλα σε αυτήν και την κουκούλα.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MERCURY COUGAR ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ 2Bonhams
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MERCURY COUGAR ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ 3Bonhams

Όπως γίνεται αντιληπτό αποτελεί ένα συλλεκτικό κομμάτι, το οποίο βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams’s. Όποιος επιθυμεί να το αποκτήσει θα πρέπει να έχει υπόψιν πως θα πρέπει να καταβάλει ένα εξαψήφιο ποσό που στην εν λόγω περίπτωση ξεκινά από τις $200.000.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MERCURY COUGAR ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ 1Bonhams

Στην ίδια δημοπρασία που θα λάβει χώρα στις 16 Δεκεμβρίου θα διατεθούν επιπλέον μία Ferrari 330 GTC του 1967 (εκτιμώμενη τιμή: $620.000-$760.000), μία Aston Martin DB6 Vantage Volante του 1967 (εκτιμώμενη τιμή: $720.000-$850.000) και μία Bentley Continental του 1953 (εκτιμώμενη τιμή: $720.000-$920.000).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα