Τα αυτοκίνητα-πρωταγωνιστές του Fast X

Όλα τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τον Dominic Toretto και την παρέα του.

Το Fast X είναι το τελευταίο μέρος του ταχύτατου Fast & Furious και ήδη οι φανατικοί του Dominic Toretto (Vin Diesel) έσπευσαν στις αίθουσες για το φινάλε του franchise. Μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας, η ομάδα έχει αποσυρθεί και έχει αφήσει πίσω της τη ζωή του εγκλήματος και της ταχύτητας. Ωστόσο, η ηρεμία τους διακόπτεται όταν μια μυστηριώδης εγκληματική οργάνωση απειλεί να δημιουργήσει παγκόσμιο χάος. 

Αυτή τη φορά, ο Toretto και η οικογένειά του μπαίνουν στο στόχαστρο του Dante (Jason Momoa), ο οποίος έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση και να καταστρέψει τον πρωταγωνιστή και το είδος του. Όμως, ο Dom θα έχει τη βοήθεια των πιστών του φίλων Letty Ortiz (Michelle Rodriguez), Tej (Ludacris), Ramsey (Nathalie Emmanuel), Jakob (John Cena), καθώς και του Deckard Shaw (Jason Statham). Μαζί τους φυσικά, έχουν για μια ακόμη φορά, μια στρατιά από εντυπωσιακά θορυβώδη αυτοκίνητα τα οποία βλέπεις παρακάτω. 

Chevrolet El Camino

Τα αυτοκίνητα-πρωταγωνιστές του Fast X

Μετά τον καυγά του Vin Diesel με τον The Rock, οι παραγωγοί του Fast and Furious αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον πρώην αστέρα του WWE με έναν άλλο διάσημο παλαιστή: τον John Cena. Η πρώτη εμφάνιση του Cena στο franchise ήταν στο 9ο μέρος ως αδελφός του Dom και επιστρέφει σε αυτό το 10ο μέρος. Ο Cena εμπλέκεται σε μια έντονη καταδίωξη με αυτοκίνητο και το δικό του είναι ένα Chevrolet El Camino με εκτοξευτές πυραύλων που χρησιμοποιεί για να ανατινάξει εχθρικά οχήματα. 

Chevrolet Impala Classic

Chevrolet Impala Classic

Ο Dante, τον οποίο υποδύεται ο Jason Momoa, έχασε την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στη γέφυρα της 5ης ταινίας και από τότε αναζητά τον Dom. Όπως κάθε κακός του Fast and Furious, έχει έτοιμο ένα αυτοκίνητο για τον αναπόφευκτο αγώνα δρόμου με τον Dom, το οποίο είναι ένα Chevrolet Impala Classic τροποποιημένο για να αυξήσει την ισχύ του. Θεωρείται σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας και έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην αμερικανική αυτοκινητιστική κουλτούρα. 

Datsun 240Z

Datsun 240Z

Η σειρά Fast and Furious είχε πάντα μια ισχυρή σύνδεση με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Μοντέλα όπως το Toyota Supra Mk4 και το Nissan Skyline GT-R οφείλουν μεγάλο μέρος της επιτυχίας και της δημοτικότητάς τους σε αυτό. Αυτή η δέκατη ταινία περιλαμβάνει το θρυλικό Datsun 240Z, το οποίο είναι ένα από τα σπουδαιότερα ιαπωνικά σπορ αυτοκίνητα όλων των εποχών. 

DeLorean Alpha 5

DeLorean Alpha 5

Το πρώτο από τα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παρουσιάζονται σε αυτή την ταινία είναι αυτό το κουπέ με τη σπορ εμφάνιση που απέχει πολύ από το DeLorean DMC που γνωρίσαμε στο Back to the Future, αν και το θυμίζει: στο μπροστινό μέρος, οι λεπτές περιμετρικές μπάρες φωτισμού είναι μια νύξη στο πρώτο DeLorean, ενώ οι γρίλιες πάνω από το πίσω παράθυρο, η σχεδίαση των τροχών σε στυλ τουρμπίνας και οι πτέρυγες θυμίζουν το αρχικό μοντέλο. 

1970 Dodge Charger R/T

Dodge Charger RT 1970

Ο Dominic Toretto είναι γνωστός για την αγάπη του για την οικογένειά του και τα muscle cars και τον βλέπουμε πάντα πίσω από το τιμόνι ενός Dodge Charger R/T του 1970, το οποίο έχει υποστεί κάθε είδους ατύχημα, αλλά ο Dom συνεχίζει να το φτιάχνει και να το οδηγεί ξανά. Έχει μια επιθετική, αθλητική εμφάνιση, αεροδυναμικές γραμμές και πλήρες μέγεθος που μεταδίδει την αίσθηση της δύναμης και της ταχύτητας. 

Dodge Charger Daytona SRT Concept

Dodge Charger Daytona SRT Concept

Το δεύτερο από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Fast X είναι αυτό το μοντέρνο, σύγχρονο concept car που δεν αποφεύγει το παρελθόν του ως ένα δυνατό, ενστικτώδες και πολύ γρήγορο muscle car. Το μπροστινό του μέρος, με τους σχεδόν κρυμμένους προβολείς, παραπέμπει στο Charger της δεκαετίας του 1960, ενώ η άνω αεροτομή της μύτης, γνωστή ως R-Wing, φέρνει ένα σύγχρονο, ενεργό στοιχείο που επιτρέπει στον αέρα να περνάει από μέσα για να βελτιώσει την αεροδυναμική δύναμη και την ψύξη της μπαταρίας. 

1966 Ford Fairlane

Ford Fairlane 1966

Η Ford κατασκεύασε μόνο 57 R-Codes, καθιστώντας το ένα από τα σπανιότερα muscle cars. Το μπροστινό του μέρος διαθέτει μια φαρδιά, λεπτή μάσκα και οι προβολείς είναι ενσωματωμένοι στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Ανάλογα με την έκδοση, ήταν διαθέσιμο σε δίθυρη hardtop, τετράθυρη sedan και station wagon διαμόρφωση. Κάτω από το καπό, προσέφερε μια ποικιλία κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων εξακύλινδρων κινητήρων και μιας ποικιλίας κινητήρων V8, με διαφορετικά επίπεδα ισχύος και απόδοσης. 

Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo

Στο trailer της ταινίας, μια από τις πιο συναρπαστικές σκηνές περιλαμβάνει μια χρυσή Lamborghini Gallardo σε μια χαοτική καταδίωξη. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά ιταλικά supercars, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι παραγωγοί το επέλεξαν για τις σκηνές που γυρίστηκαν στην Ιταλία

Nissan Silvia

Nissan Silvia

Άλλο ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο που μπορούμε να απολαύσουμε στο Fast X. Ο σχεδιασμός του Nissan Silvia έχει εξελιχθεί με την πάροδο των γενεών, αλλά συνολικά διαθέτει καθαρές, αεροδυναμικές γραμμές που του προσδίδουν μια σπορ και κομψή εμφάνιση. Από πλευράς επιδόσεων, έχει γίνει διάσημο για τη διαμόρφωση της πίσω κίνησης, η οποία προσφέρει μια δυναμική οδηγική εμπειρία και εξαιρετική ισορροπία. 

Porsche 911 GT3 RS (997)

Porsche 911 GT3 RS (997)

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες σκηνές της ταινίας περιλαμβάνει έναν αγώνα δρόμου μεταξύ τεσσάρων αυτοκινήτων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια Porsche 911 GT3 RS γενιάς 997. Διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική εμφάνιση σε σύγκριση με την κανονική GT3, με μια μεγάλη πίσω αεροτομή και μια ρυθμιζόμενη αεροτομή που παρέχουν πρόσθετη downforce για βελτιωμένη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr