Η Aston Martin DB12 θα μπορούσε να είναι η νέα αγαπημένη του James Bond

Τέσσερα διαφορετικά μοντέλα Aston Martin εμφανίστηκαν στo No Time To Die, αλλά αυτή είναι το κάτι άλλο.

Η σχέση του James Bond με τις Aston Martin κρατά δεκαετίες ολόκληρες, πολύ πριν ο Daniel Craig μπει στα παπούτσια του 007. Μόνο στην τελευταία ταινία του βρετανικού franchise εμφανίστηκαν 4 αυτοκίνητα του δημοφιλούς brand, όμως κανένα δεν μοιάζει με την άκρως γοητευτική Aston Martin DB12, που έχουμε ερωτευθεί. 

Γιατί ξεχωρίζει η Aston Martin DB12

Πιο φαρδιά από ποτέ και με περισσότερη ισχύ από την προκάτοχό της, την επτάχρονη DB11,  παρουσιάζει επίσης μια σειρά από νέες τεχνολογίες, μέσα και έξω. Τόσο πολύ, που η Aston την αποκαλεί το πρώτο "super tourer" στον κόσμο. Πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο της διάσημης σειράς DB και σηματοδοτεί επίσης τα 75 χρόνια από τότε που η αρχική DB1 βγήκε στο δρόμο (το DB αντιπροσωπεύει τα αρχικά του ιδρυτή της Aston David Brown).

Η DB5 του 1963 απέκτησε παγκόσμια φήμη χάρη στην εμφάνισή της ως το όχημα επιλογής του James Bond στο Goldfinger. Ήταν άλλωστε το αυτοκίνητο που ξεκίνησε τη σχέση ζωής ανάμεσα στο franchise και την ομοεθνή εταιρεία.  

Η Aston Martin DB12 θα μπορούσε να είναι η νέα αγαπημένη του James Bond

Ωστόσο, 80 χρόνια μετά, αυτή η DB12 διαφημίζεται ως το κάτι άλλο. Λιγότερο Connery, περισσότερο Craig ίσως. Ο 4λιτρος V8 Twin-Turbo κινητήρας της αποδίδει τους επιβλητικούς 680 ίππους χάρη σε πολλαπλές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν μεγαλύτερους υπερσυμπιεστές και επανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης. Καταφέρνει τελική ταχύτητα 202 χλμ/ώρα και μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα.

"Η DB12 είναι ένα αυτοκίνητο με δήλωση", ανέφερε σχετικά ο Roberto Fedeli, ο επικεφαλής τεχνολογίας του ομίλου της Aston Martin. "Έχουμε πιέσει κάθε πτυχή αυτού του αυτοκινήτου να είναι η καλύτερη στην κατηγορία της. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη ισχύς και επιδόσεις από τους ανταγωνιστές του".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr