Το πιο πολυτελές τροχόσπιτο στον κόσμο δε μοιάζει με τροχόσπιτο

Το Volkner Mobil Performance S θυμίζει πολυτελή βίλα, τόσο στο εσωτερικό του όσο και στην τιμή.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 29 Ιανουαρίου 2024

Το πιο πολυτελές και ακριβό τροχόσπιτο στον κόσμο είναι το Volkner Mobil Performance S, και δε μοιάζει με τροχόσπιτο. Για την ακρίβεια, το όχημα αυτό περιγράφεται ως πολυτελές "αυτοκινούμενο τροχόσπιτο" ενώ έχει τις ίδιες ανέσεις με μια μεγάλη βίλα και φυσικά, παρόμοια τιμή.

Υπάρχουν πολλοί λάτρεις των τροχόσπιτων στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη, αλλά σχεδόν κανείς δε μένει σε ένα τέτοιο τροχόσπιτο. Ένα τροχόσπιτο που μάλλον εύκολα μπορεί να θεωρηθεί το πιο όμορφο και άνετο στον κόσμο.

Το εσωτερικό του είναι εντυπωσιακό αφού θυμίζει μεγάλο πολυτελές σπίτι, με καθαρές γραμμές. Δεν υπάρχουν γωνίες, οι χώροι είναι τεράστιοι και ειδικά σχεδιασμένοι για να δίνουν την ιδέα της απόλυτης άνεσης. Ο χώρος μάλιστα ανάμεσα στο σαλόνι και τα μπροστινά καθίσματα, τα καθίσματα του οδηγού, ξεπερνά τα δύο μέτρα. Και αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα του πόσο ευρύχωρο και άνετο είναι το Volkner Mobil Performance S. 

Για την ακρίβεια, η γερμανική εταιρεία Volkner Mobil σχεδίασε ένα τροχόσπιτο σε όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρη βάση. Το πολυτελές αυτό τροχόσπιτο είναι μεγαλύτερο από ένα αντίστοιχο του είδους ενώ μοιάζει περισσότερο με ένα μεσαίου μεγέθους φορτηγό. Και κάπως έτσι, το όχημα αυτό καταφέρνει να έχει τα πάντα: ξενώνα, εντυπωσιακά μεγάλη κουζίνα, διπλό μπάνιο και κάποια "μυστικά" δωμάτια.

Volkner Mobil Performance SGetty Images, Esquire IT

Αφήνοντας στην άκρη τα πραγματικά πλούσια χαρακτηριστικά που προσφέρει αυτό το τεράστιο τροχόσπιτο, αξιοσημείωτο είναι επίσης, το "μυστικό πάρκινγκ" του. Αυτό, λειτουργεί σαν ένα μεγάλο συρτάρι που βγαίνει από το πλάι του τροχόσπιτου και μια Ferrari πετάγεται έξω.
Είτε πρόκειται για μια Ferrari είτε για μια Bugatti, η γερμανική εταιρεία επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να παραγγείλουν το αυτοκίνητο που περιλαμβάνεται στην τιμή του τροχόσπιτου. Έτσι, μπορούν να ταξιδέψουν άνετα με το τροχόσπιτό τους και, μόλις φτάσουν στον προορισμό, το σπορ αυτοκίνητο μπορεί να αυτονομηθεί για τις υπόλοιπες μετακινήσεις τους. Απίθανο; Ναι, αλλά και ακριβό. 

Αξίζει να αναφερθεί πως ένα "κανονικό", καινούργιο και εξαιρετικής ποιότητας τροχόσπιτο μπορεί να κοστίζει 80 χιλιάδες ευρώ, ακόμη και 100 χιλιάδες. Το Mobil Performance S όμως, κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ. Ναι, καλά άκουσες. Και αν θέλεις να αγοράσεις το πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και το αυτοκίνητο, τότε η τιμή ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια. Πόνεσε η τσέπη μας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας