Formula 1 ξεκίνημα, νέοι αγώνες στο Μπαχρέιν

Η αναμονή τελείωσε, η Formula 1 επιστρέφει στη δράση.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 23 Φεβρουαρίου 2024

Το πρωτάθλημα της Formula 1 επιτέλους επιστρέφει, με τα δοκιμαστικά ήδη να πραγματοποιούνται εδώ και τρεις ημέρες στο Sakhir. Από τις 29 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου θα έχουμε την προπόνηση και τα προκριματικά, ενώ ο εναρκτήριος αγώνας είναι το μεθεπόμενο Σάββατο, στις 2 Μαρτίου.

Το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας σεζόν, στην οποία η Red Bull θα επιδιώξει να κατακτήσει τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

H Red Bull και πάλι φαβορί

Ο ολλανδός οδηγός Max Verstappen θα επιδιώξει να επαναλάβει την πορεία που είχε στο περσινό πρωτάθλημα και να κατακτήσει την πρώτη θέση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ο Μεξικανός Sergio "Checo" Perez θα προσπαθήσει να συμβαδίσει με τον συνεργάτη του για να καταστήσει σαφές ότι η ομάδα της Red Bull και πάλι δεν θα έχει αντίπαλο.

Οι πρώτες δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Bahrain International Circuit και έχουν δείξει ότι το ταχύτερο μονοθέσιο εξακολουθεί να είναι αυτό της Red Bull και του Max Verstappen. Έχουμε ακόμα μια ολόκληρη σεζόν μπροστά μας και πολλά μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια των 24 Γκραν Πρι που ξεκινούν στις 29 Φεβρουαρίου.

Η Ferrari, η Mercedes και η McLaren φαίνεται ότι θα κοντράρουν τους πρωταθλητές για τον τίτλο. Και οι τρεις ομάδες θα επιδιώξουν να μειώσουν περαιτέρω τη διαφορά από τη Red Bull και θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στο να "ανεβάσουν" τουλάχιστον ένα από τα μονοθέσιά τους, ώστε να ανταγωνιστούν την πρωταθλήτρια ομάδα.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει επίσης την Aston Martin και τον Fernando Alonso, ο οποίος είχε μια εξαιρετική απόδοση πέρυσι και έφτασε στο βάθρο οκτώ φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αν μπορέσουν να είναι συνεπείς με την εξέλιξη του αυτοκινήτου και ο Lance Stroll καταφέρει να δείξει βελτίωση στις επιδόσεις του, η ομάδα μπορεί να έχει την ευκαιρία για την έκπληξη και να ανέβει στη βαθμολογία.

Οι ομάδες και οι οδηγοί

Η μετακίνηση του Lewis Hamilton στη Ferrari, με ισχύ από την επόμενη σεζόν, και η επακόλουθη αποχώρηση του Carlos Sainz αιφνιδίασαν σχεδόν τους πάντες. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα φορέσει την κόκκινη φόρμα για να εκπληρώσει το παιδικό όνειρο κάθε οδηγού: να οδηγήσει το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας.

Εκτός από τη μεταγραφή του Hamilton στη Ferrari και το αβέβαιο ακόμα μέλλον του Sainz (που θα ισχύσουν από την επόμενη σεζόν, βέβαια), η σύνθεση των οδηγών παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από την περσινή σεζόν.

Οι ομάδες έχουν διατηρήσει τους ίδιους οδηγούς για τη φετινή σεζόν, με την αλλαγή του ονόματος της ομάδας Alfa Romeo σε Kick Sauber να είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στο grid. Το μονοθέσιο που θα οδηγήσουν οι Valtteri Bottas και Guanyu Zhou διαθέτει ένα φθορίζον πράσινο και μαύρο σασί που υπόσχεται να "εκτοξευθεί" στην πίστα. Επίσης, η ομάδα των Tsunoda και Ricciardo, Alpha Tauri, είναι πλέον η Team RB.

Σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε τις ομάδες να αγωνίζονται στην πίστα και να πάρουμε μια γεύση από το τι θα φέρει η νέα σεζόν της Formula 1.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα