Ταξί χωρίς οδηγούς θα κυκλοφορούν σύντομα στους δρόμους του Λος Άντζελες

Η εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Waymo ετοιμάζεται να επεκταθεί.

Αν κατά τύχη βρεθείς στο Λος Άντζελες και δεις ταξί να κυκλοφορούν χωρίς οδηγούς, δεν πρέπει να θορυβηθείς πως βλέπεις φαντάσματα. Μετά από μία πρωτοποριακή κίνηση, η εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Waymo εξασφάλισε την έγκριση για την περιήγηση των αυτοκινήτων της στους λαμπερούς δρόμους του Λος Άντζελες και σε περαιτέρω τμήματα της Bay Area.

Παρά τις αντιδράσεις από σημαντικούς φορείς στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και η κομητεία Σαν Ματέο, η Επιτροπή Δημόσιων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια (CPUC) έδωσε το "πράσινο φως" για την επέκταση της Waymo.

Θυγατρική εταιρεία της Alphabet (Google)

Η Julia Ilina, εκπρόσωπος της Waymo, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την ψήφο εμπιστοσύνης της CPUC, σηματοδοτώντας την επικείμενη έναρξη της υπηρεσίας Waymo One στο Λος Άντζελες και τη χερσόνησο του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία, που ανήκει στην Alphabet (μητρική εταιρεία και της Google) δοκιμάζει το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο Λος Άντζελες από το προηγούμενο έτος και πρόσφατα ζήτησε έγκριση για τα πρωτόκολλα ασφαλείας των επιβατών της.

Η δήμαρχος του Λος Άντζελες, Karen Bass, έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για τα οχήματα της Waymo, που μπλοκάρουν τους δρόμους κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών, ένα σενάριο που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν, στο Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο, εν μέσω των αντιδράσεων, η Waymo συγκεντρώνει την υποστήριξη διαφόρων ομάδων, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της στην ασφάλεια.

Λιγότερο επιρρεπή σε ατυχήματα

Δίνοντας έμφαση στο ιστορικό ασφαλείας της, η Waymo υποστηρίζει ότι τα οχήματά της είναι, με βάσει τα στατιστικά, λιγότερο επιρρεπή σε ατυχήματα που προκαλούν τραυματισμούς σε σύγκριση με τα συμβατικά οχήματα, που ελέγχονται από ανθρώπους.

Η Ilina περιέγραψε την προσεκτική στρατηγική επέκτασης της εταιρείας και τη δέμευσή της για συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τις κοινότητες.

Τα εμπόδια

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν ακόμη διάφορα προβλήματα. Παρόμοια εγχειρήματα, όπως το Cruise, αντιμετωπίζουν ελέγχους στο Σαν Φρανσίσκο λόγω περιστατικών που αφορούν σε οχήματά τους που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και προκαλούν τραυματισμούς. Οι αξιωματούχοι των μεταφορών του Σαν Φρανσίσκο τάσσονται υπέρ μιας πιο μετριασμένης προσέγγισης, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με τα ανεπαρκή δεδομένα δοκιμών και τη λειτουργική διαφάνεια.

Η οπισθοδρόμηση της Cruise, μετά από ένα ατύχημα και την επακόλουθη ανάκληση της αδείας της, υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα της ενσωμάτωσης της αυτόνομης τεχνολογίας στα αστικά τοπία. Τέτοια περιστατικά τροφοδοτούν τον σκεπτικισμό του κοινού, κάτι το εξέφρασαν -διά της βίας- διαδηλωτές, που πυρπόλησαν ένα όχημα της Waymo στο Σαν Φρανσίσκο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος