Ο Tom Cruise ξεπερνά τα όρια του σινεμά

Το Top Gun: Maverick αποδεικνύει εμφατικά πως ο Αμερικανός ηθοποιός παραμένει πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Υπάρχει μια κάστα αντρών ηθοποιών οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται στο κατώφλι των 60 ή και να τα πατούν για τα καλά, αλλά αρνούνται να συμβιβαστούν με ρόλους… συνταξιούχων. Αμέσως-αμέσως στο μυαλό έρχεται ο 69χρονος Λίαμ Νίσον, για παράδειγμα, ο οποίος την τελευταία 15ετία πρωταγωνιστεί σχεδόν αποκλειστικά σε καταιγιστικές περιπέτειες – με πιο πρόσφατη τη "Μνήμη του Δολοφόνου" (Μάρτιν Κάμπελ) . Μια άλλη ενδεικτική περίπτωση είναι εκείνη του 79χρονου Χάρισον Φορντ, ο οποίος αυτήν την περίοδο προετοιμάζεται ξανά για την εξόρμησή του ως Ιντιάνα Τζόουνς. Σε αυτό το κλαμπ μπορεί να θεωρείται ήδη μέλος ο Tom Cruise , τον οποίο βρίσκουμε στα 59 να πιλοτάρει μαχητικά αεροσκάφη στο "Top Gun: Maverick", χωρίς να ξεχνάμε πως σύντομα στα σινεμά θα δούμε δύο ακόμα "Επικίνδυνες Αποστολές". Ο Αμερικανός ηθοποιός, ωστόσο, αποτελεί στα αλήθεια μια κατηγορία μόνος του.

Κανένα όριο

Σε μια εποχή που η έννοια της κινηματογραφικής διασημότητας έχει διαχυθεί και οι συσχετισμοί ανάμεσα σε έναν ηθοποιό και το στιλ του σινεμά που επιλέγει έχουν περιοριστεί εξαιτίας της αβέβαιης αγοράς και του "νόμου" των αλγορίθμων, ο Κρουζ συνεχίζει να προσελκύει εκατομμύρια θεατών μόνο και μόνο εξαιτίας του ονόματός του. Χαρακτηριστικά, η έκτη ταινία στη σειρά των "Επικίνδυνων Αποστολών", "Η Πτώση" (2018), άγγιξε τα 800 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Τα τελευταία 15 χρόνια δε, ο Κρουζ έχει στο όνομά του μονάχα μία χειροπιαστή αποτυχία ("Η Μούμια", 2017), στατιστικό αξιοζήλευτο για έναν ερμηνευτή με σταθερή παρουσία στο εμπορικό σινεμά εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Ένα νούμερο που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, εάν ληφθεί υπόψη πως κάποτε ο Κρουζ ακουγόταν περισσότερο για τα μικρά σκάνδαλα στα οποία μπλεκόταν (σαϊεντολογία, διαζύγιο με την Κέιτ Χολμς) παρά για τις ταινίες όπου πρωταγωνιστούσε.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος