Σε άλλα νέα, παραγωγός εκδιώχθηκε από τις Κάννες επειδή φορούσε loafers

Ο λόγος για τον Kelvin Redvers που δεν ακολούθησε τον κανόνα ένδυσης του φεστιβάλ.

Γράφει: Esquire Editors 01 Ιουνίου 2022

Την περασμένη Κυριακή στο Φεστιβάλ των Καννών στη Γαλλία, ο παραγωγός ταινιών Kelvin Redvers (Dene) περίμενε ευγενικά προκειμένου ουρά για να περπατήσει στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας Les Amandiers της Valeria Bruni Tedeschi. Γνωρίζοντας ότι το χαλί των Καννών είναι γεμάτο παπαράτσι, ο Redvers θέλησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να προωθήσουν ένα αξεσουάρ από την κουλτούρα των ιθαγενών του Βανκούβερ από όπου και κατάγονταν. "Θέλησα να φορέσω κάτι που θα σηματοδοτούσε και θα έκανε γνωστή την κουλτούρα μας και στον έξω κόσμο" είπε ο Ρέντβερς στο Variety. Πριν προλάβει να το κάνει, όμως τον σταμάτησε η ασφάλεια και του απαγόρευσαν την είσοδο μέχρι να φορέσει "κανονικά" παπούτσια.

Οι δηλώσεις του

Ο Ρέντβερς δήλωσε ότι τον έκαναν να νιώσει ως "εγκληματίας" επειδή φορούσε τα μοκασίνια, τα οποία ήταν φτιαγμένα από δέρμα και διακοσμημένα με όμορφα χάντρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ απομακρύνει τους καλεσμένους επειδή δεν συμμορφώνονται με τον περίφημο αυστηρό, αλλά όχι κωδικοποιημένο επίσημο κώδικα ενδυμασίας της εκδήλωσης.

Εκτός από την επιβολή ενός κώδικα ένδυσης με μαύρη γραβάτα, το φεστιβάλ εξετάζει εξονυχιστικά και τις επιλογές υποδημάτων. Κάποια στιγμή μάλιστα απαγόρευσε την είσοδο σε όποια γυναίκα φορούσε φλατ αντί για γόβες. Αν και αυτός ο κανόνας έχει χαλαρώσει -αφού αστέρες της A-list όπως η Τζούλια Ρόμπερτς και η Κρίστεν Στιούαρτ διαμαρτυρήθηκαν για αυτό πηγαίνοντας ξυπόλητες στο χαλί- οι αυστηροί κανόνες για τα παπούτσια του φεστιβάλ προφανώς εξακολουθούν να ισχύουν σε γενικές γραμές.Πρόκειται για μια προσέγγιση που φαίνεται αν όχι ξεπερασμένη τουλάχιστον μεροληπτική. Η επιτροπή πάντως του φεστιβάλ ζήτησε εντέλει συγγνώμη από τον Ρέντβερς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος