Σε άλλα νέα, μόλις ανακαλύψαμε 5.000 νέους θαλάσσιους ιούς

Η μελέτη αυτών των ειδών μπορεί να εξηγήσει πολλά για τη σχέση μας με τους ιούς.

Από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να ανακαλύψουμε όλους τους ιούς που υπάρχουν στον πλανήτη και τον τελευταίο μήνα γίναμε μάρτυρες άλλης μιας ανακάλυψης μαζικών ιών. Πρόσφατα, μια ερευνητική ομάδα εντόπισε 5.504 νέα είδη ιών στο νερό των ωκεανών. Οι θαλάσσιοι ιοί βρέθηκαν με τη χρήση ενός αλγορίθμου μηχανικής μάθησης που σχεδιάστηκε για τη μελέτη 35.000 δειγμάτων νερού από όλο τον κόσμο. Συνήθως οι πιο μελετημένοι ιοί είναι αυτοί που περιέχουν DNA, αλλά πολλοί από τους νέους ιούς αποτελούνται από RNA.

Τι δήλωσαν οι επιστήμονες που έκαναν την ανακάλυψη

"Οι ιοί RNA είναι περισσότερο γνωστοί για τις ασθένειες που προκαλούν στους ανθρώπους, οι οποίες κυμαίνονται από το κοινό κρυολόγημα έως τοΝ COVID-19 και μολύνουν επίσης φυτά και ζώα", γράφουν οι συγγραφείς σε ανακοίνωσή τους. "Οι ιοί RNA εξελίσσονται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από τους ιούς DNA. Ενώ οι επιστήμονες έχουν καταγράψει εκατοντάδες χιλιάδες ιούς DNA στα φυσικά τους οικοσυστήματα, οι ιοί RNA έχουν μελετηθεί σχετικά λίγο".

Οι ερευνητές πρότειναν πέντε νέες ταξινομήσεις για ορισμένους από τους νέους ιούς που δεν εντάσσονται στις πέντε υπάρχουσες φυλές. Τα νέα φύλα περιλαμβάνουν τα Taraviricota (που περιέχει τα περισσότερα από τα νεοανακαλυφθέντα είδη), Pomiviricota, Paraxenoviricota, Wamoviricota και Arctiviricota.

Συνολικά, η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει τους ιολόγους να κατανοήσουν την εξελικτική ιστορία των ιών RNA και να δώσουν μια ιδέα για το πώς εξελίχθηκε η πρώτη ζωή στη Γη. Με την περαιτέρω χαρτογράφηση των περιοχών όπου βρίσκονται αυτοί οι ιοί RNA, οι επιστήμονες μπορούν να κατανοήσουν πώς οι ιοί αλληλεπιδρούν με άλλους οργανισμούς στη Γη.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας