Κι όμως, η Παγκόσμια Ημέρα του Όλα ή Τίποτα δεν είναι στη φαντασία μας

Μερικοί τρόποι για να γιορτάσεις την πιο risky παγκόσμια ημέρα.

Carpe Diem έλεγαν οι Ρωμαίοι, για να πείσουν τον συνομιλητή τους να αδράξει τη μέρα. Σήμερα, η φράση των Ρωμαίων να παραμένει ακόμα επίκαιρη και γι' αυτό γιορτάζουμε στις 26 Ιουλίου την Παγκόσμια Ημέρα Όλα ή Τίποτα. Είναι η μέρα που μας παροτρύνει να μην το βάζουμε ποτέ κάτω, να ξεπερνάμε εμπόδια και φοβίες και να ξεπερνάμε τον εαυτό μας.

Λίγα λόγια για την Ημέρα Όλα ή Τίποτα

Μπορούμε να φανταστούμε την παγκόσμια Ημέρα του Όλα ή Τίποτα σαν μία to do list. Είναι η ευκαιρία για να κάνουμε κάτι που πάντα θέλαμε, αλλά όλη την ώρα βρίσκαμε δικαιολογίες για να μη μπούμε στη διαδικασία. Άλλωστε, ακόμα και αν πάει στραβά, δεν πειράζει! Θα κερδίσουμε περισσότερα από την προσπάθεια παρά από το να μην κάνουμε τίποτα απολύτως.

> Διάβασε ακόμη: Οι πιο ζόρικοι ρόλοι του Keanu Reeves

Η ιστορία της ημέρας

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να είναι από τη φύση τους ριψοκίνδυνοι, όμως η πλειοψηφία χρειάζεται μια μικρή ώθηση, έτσι ώστε να πάρει αποφάσεις. Η Ημέρα του Όλα ή Τίποτα έρχεται για να μας μάθει να κυνηγήσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Όχι, δεν πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον τζόγο, ούτε στην εξιδανίκευσή του. Πρόκειται για μια ημέρα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να τα δώσουν όλα σε ένα στόχο.

Μερικές σκέψεις Ημέρα του Όλα ή Τίποτα

Ίσως ήρθε η ώρα για να γίνεις πραγματικά τολμηρός. Είναι ένα ραντεβού που θες να προτείνεις εδώ και καιρό; Μία σημαντική επαγγελματική απόφαση ή μήπως μια καλύτερη επίδοση στο τρέξιμο; Ό,τι και να ισχύει στη δική σου περίπτωση, η σημερινή ημέρα αποτελεί την ιδανική αφορμή για να το κυνηγήσεις. Άλλοι την σκέφτονται την ημέρα σαν την ιδανική τελευταία μέρα της ζωής τους. Αν είχαν μείνει 24 ώρες πώς θα τις περνούσες; Τότε είναι που πραγματικά κάνεις αυτό που πραγματικά θες, που τα παίζεις όλα για όλα και αν τα καταφέρεις έχει καλώς, αν όχι, τουλάχιστον προσπάθησες. 

Μερικά trivia

Το All or Nothing έγινε σειρά από το Amazon Prime, μπαίνοντας στα αποδυτήρια κορυφαίων αθλητικών ομάδων του πλανήτη. Ξεχωρίζει εκείνη η σειρά ντοκιμαντέρ της Τότεναμ του Jose Mourinho, που με την φωνή του Tom Hardy γέννησε πολλές συγκινήσεις. Και επειδή ιστορίες κάθε αθλητικού ήρωα είναι ιστορίες "Όλα ή τίποτα", ρίξε μία ματιά στις 10 κορυφαίες ταινίες για το μπάσκετ, ώστε να εμπνευστείς από τις ιστορίες τους. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear