Ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ;

Η προσωπική περιουσία της μονάρχη του Βρετανικού κράτους κοστολογείται γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Γράφει: Esquire Editors 12 Σεπτεμβρίου 2022

Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ συγκλόνισε τον βρετανικό λαό και βύθισε στο πένθος τη βασιλική οικογένεια και όλους τους φαν της δεύτερης μακροβιότερης μονάρχη στον κόσμο. Αφού ο Κάρολος διαδέχθηκε αυτόματα τη μητέρα του, λαμβάνοντας τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, αρκετές ερωτήσεις αναδύθηκαν σχετικά με το τι θα επακολουθήσει. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και το τι θα γίνει με την προσωπική περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Αν και είναι γνωστό πως ο βασιλικός πλούτος της Αγγλίας αγγίζει τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο τα 500 εκατομμύρια ανήκουν στην προσωπική περιουσία της Ελισάβετ, την οποία θα κληρονομήσει ο γιος της, βασιλιάς Κάρολος. Μάλιστα, ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει φόρο κληρονομιάς, χάρη στην αναθεώρηση στον νόμο το 1993 που "προστατεύει" την κληρονομική διαδικασία από μονάρχη σε μονάρχη. Το ίδιο είχε συμβεί και με τη βασίλισσα Ελισάβετ όταν κληρονόμησε περιουσία σχεδόν 70 εκατομμύρια από τη μητέρα της, που πέθανε το 2002, η οποία περιελάμβανε μία τεράστια συλλογή σε πίνακες, συλλογές από γραμματόσημα, πορσελάνες, κοσμήματα, άλογα και μία συλλογή από αυγά Faberge. Παράλληλα, οι Βρετανοί βασιλείς δεν υποχρεούνται να αποκαλύψουν τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία, όπως αναφέρεται στους Sunday Times.

Η προσωπική περιουσία του Καρόλου ανεβαίνει 

Έτσι, ο βασιλιάς Κάρολος θα προσθέσει στα 100 δικά του εκατομμύρια δολάρια, την περιουσία της μητέρας του που περιλαμβάνει διάσημα ακίνητα, όπως το Κάστρο του Μπαλμόραλ και το Sandringham Estate, κοσμήματα και έργα τέχνης. 

Φυσικά, ο υπόλοιπος πλούτος θα περάσει σε εκείνον ως καταπίστευμα, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα μπορεί να κάνει τα ακίνητα και τα έσοδα ό,τι θέλει, παρά θα τα διαχειρίζεται μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας υπέρ του Στέμματος. Πιο αναλυτικά, οι ιδιοκτησίες του Στέμματος και η βασιλική συλλογή με έργα τέχνης και κοσμήματα ανήκουν στη μοναρχία. Το ίδιο θα συμβεί με τη συλλογή κοσμημάτων της βασίλισσας Ελισάβετ που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια, τα οποία ανήκαν συμβολικά στη μονάρχη και θα μεταφερθούν αυτόματα στον διάδοχό της. 

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος