Η χλιδάτη ζωή του James Cameron

Είναι ένας από τους πλουσιότερους κινηματογραφιστές όλων των εποχών και αυτό... βγαίνει και προς τα έξω.

O James Cameron ξέρει καλά από επιτυχίες. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Τιτανικό και το Avatar. Οι δύο ταινίες έμειναν στην ιστορία για διαφορετικούς λόγους και ο καναδός σκηνοθέτης που σήμερα κλείνει αισίως τα 69 του χρόνια, κατάφερε να βγάλει πολλά χρήματα. Τόσο από αυτές, όσο και από όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν. Από ό,τι φαίνεται λοιπόν ο Cameron όχι μόνο ξέρει από επιτυχίες, αλλά και πώς να τις απολαμβάνει. Ο τύπος έχει δημιουργήσει το δικό του "κρατίδιο" έκτασης 3700 στρεμμάτων στη Νέα Ζηλανδία. Έχει το δικό του οινοποιείο και λατρεύει τα Rolex.

Η χλιδάτη ζωή του James CameronVia Dirt

Ο δημιουργός του Τιτανικού για την ακρίβεια, διαθέτει περιουσία που ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πλουσιότερους σκηνοθέτες στον κόσμο. Ας δούμε λοιπόν πώς τα ξοδεύει. 

Ο Cameron μπορεί να αποκαλεί πλέον σπίτι του τη Νέα Ζηλανδία, αλλά προτού μεταναστεύσει, διέμενε σε μία πολυτελή έπαυλη στο Μαλιμπού. Ο Cameron και η σύζυγός του, Suzy Amis, μεγάλωσαν τα τέσσερα παιδιά τους, την Josephine, την Quinn, την Claire και την Elizabeth, σε ένα σπίτι 8.000 τετραγωνικών μέτρων στην Καλιφόρνια. Όχι κι άσχημα. Η οικογένεια Cameron ζούσε άνετα σε ένα σπίτι με έξι υπνοδωμάτια και επτά μπάνια. Το ακίνητο διέθετε έναν ξεχωριστό ξενώνα, μια γκουρμέ κουζίνα και έναν εσωτερικό κήπο.
Συναντούσες επίσης ανέσεις όπως ένα γήπεδο τένις, δύο πισίνες, μια αυλή και έναν εσωτερικό κινηματογράφο που έκαναν το πολυτελές σπίτι κατάλληλο για τον βασιλιά του Χόλιγουντ.

James CameronVia Dirt

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης πούλησε ωστόσο το συγκρότημα στο Μαλιμπού για 25 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Μετά τα γυρίσματα του Avatar στη Νέα Ζηλανδία, ο Cameron αγόρασε ένα σπίτι και μια φάρμα εκεί το 2012. Για τα επόμενα οκτώ χρόνια, ο σκηνοθέτης μοίραζε το χρόνο του μεταξύ της Καλιφόρνιας και της Νέας Ζηλανδίας, μέχρι που έκανε τη χώρα της Ωκεανίας, μόνιμη κατοικία του.

Ο Caneron ενθουσιασμένος τότε δήλωνε: "Σκοπεύω να γυρίσω όλες τις μελλοντικές μου ταινίες στη Νέα Ζηλανδία και βλέπω ότι η χώρα έχει την ευκαιρία να δείξει στη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία πώς να επιστρέφει με ασφάλεια στην εργασία της. Το Avatar θα είναι ένας φάρος που, όταν η πανδημία τελειώσει, θα προσελκύσει περισσότερες παραγωγές στη Νέα Ζηλανδία και θα συνεχίσει να τονώνει τη βιομηχανία της οθόνης και την οικονομία για χρόνια".

Ο σκηνοθέτης, όπως προείπαμε, επένδυσε σε 3700 στρέμματα γης για να χτίσει ένα σπίτι εκεί που του κόστισε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Το κτήμα του βρίσκεται κοντά στο Ουέλινγκτον και διαθέτει πολλά υπνοδωμάτια, μπάνια, καθιστικά, γραφεία στο σπίτι και μια καλά εξοπλισμένη κουζίνα.

Εκτός από τρία Όσκαρ, ο James Cameron έχει και ένα οινοποιείο...

Ο Cameron αγόρασε το οινοποιείο με την ονομασία Beaufort Vineyard and Estate, που εκτείνεται σε 84 στρέμματα για 2,9 εκατομμύρια δολάρια από τους ιδρυτές Jeff και Susan Vandermolen. Το Beaufort Vineyard & Estate Winery προσφέρει δέκα διαφορετικές ποικιλίες. Σήμερα η αξία του αποτιμάται σε 5,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Cameron είναι λάτρης των Rolex

Ο James Cameron ήταν πάντα οπαδός της Rolex. Το πάθος του για την εξερεύνηση της θάλασσας τον ανάγκασε να επιλέξει ένα αξιόπιστο ρολόι και το Rolex Submariner ήταν ο τέλειος σύντροφός του για τρεις δεκαετίες. "Το Submariner υπήρξε ο σταθερός σύντροφός μου σε όλη τη διάρκεια της δουλειάς μου ως εξερευνητής των βαθιών ωκεανών και της κινηματογραφικής μου καριέρας" έχει αναφέρει σχετικά ο ίδιος.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα