Yπάλληλος απολύθηκε μετά από πολύωρα διαλείμματα για τουαλέτα

Τι εννοείς '6 ώρες στο θρόνο είναι πολλές';

Εταιρεία στην Κίνα φαίνεται ότι υπερέβη τα όρια της αυστηρότητας (ή και όχι), καθώς απέλυσε εργαζόμενο μετά από ομολογουμένως τεράστια διαλείμματα που έκανε για τουαλέτα. Πρόκειται ωστόσο, για μια ιδιαίτερη περίπτωση εργαζόμενου. Κι αυτό γιατί ο κ. Wang είχε υποβληθεί πριν από 8 χρόνια σε χειρουργική επέμβαση για ένα ανορεκτικό πρόβλημα αλλά εξακολουθούσε να αισθάνεται πόνο, αφού η χειρουργική πληγή του επουλώθηκε. 

Στη συνέχεια, ο κ. Wang άρχισε να περνά τρεις έως έξι ώρες στην τουαλέτα κάθε μέρα από τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με την Laodong Daily, κρατική εφημερίδα η οποία επικεντρώνεται σε ειδήσεις για τα εργασιακά. Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος επισκέφθηκε την τουαλέτα 22 φορές μεταξύ της 7ης και της 17ης Σεπτεμβρίου 2015, (δύο έως τρεις επισκέψεις κάθε εργάσιμη ημέρα), ανέφερε το πρακτορείο. Κάθε διάλειμμα τουαλέτας κυμαινόταν από 47 λεπτά έως 196 λεπτά, (ή πάνω από 3 ώρες), σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας στη βόρεια πόλη Tianjin, στην οποία δούλευε. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Wang να απολυθεί από την εργασία του τον Σεπτέμβριο του 2015, με τον εργοδότη του να επικαλείται διατάξεις του εγχειριδίου προσωπικού σχετικά με την αργοπορία, την πρόωρη αποχώρηση από την εργασία και τις εγκεκριμένες απουσίες.

Ο δημοφιλής πια υπάλληλος δεν το έβαλε κάτω και προκειμένου να βρει το δίκιο του, ζήτησε επανεξέταση για την επαναφορά του στη θέση του τον Οκτώβριο του 2015 όταν τα δύο μέρη ξεκίνησαν μια μακρά δικαστική διαμάχη για την επίλυση της εργασιακής διαφοράς. Η υπόθεση έφτασε τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τιαντζίν, το οποίο έκρινε ότι οι παραμονές του Wang στο μπάνιο δεν ενέπιπταν στις "εύλογες και φυσιολογικές φυσιολογικές ανάγκες". 

Η υπόθεση προκάλεσε συζήτηση στα κινεζικά social media

Μια αναδημοσίευση της είδησης από την εφημερίδα The Paper, που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, έκανε την ιστορία του, γνωστή σε όλη την Κίνα. "Στην τουαλέτα για τρεις, τέσσερις ώρες; Κοιμόταν εκεί μέσα;" ρώτησε ένας χρήστης του κινεζικού Weibo που σχολίαζε την είδηση.

Κάποιοι χρήστες μπήκαν στη δύσκολη θέση του Wang, λέγοντας ότι υποφέρει από τα επακόλουθα της ιατρικής του επέμβασης. Το θέμα όμως, είναι σοβαρότερο, καθώς ορισμένες εταιρείες στην Κίνα έχουν βρεθεί υπό έλεγχο για την καταστολή των διαλειμμάτων τουαλέτας, σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post. Το 2021, μια εταιρεία τεχνολογίας στη νότια Κίνα εξόργισε τους υπαλλήλους της, τιμωρώντας με πρόστιμο όσους χρησιμοποιούν την τουαλέτα περισσότερο από μία φορά την ημέρα, σύμφωνα με την SCMP. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας