Σε άλλα νέα, στην Ιαπωνία κάνουν μαθήματα για να θυμηθούν πώς χαμογελάνε

Αυτή είναι, ίσως, η πιο απρόσμενη επίπτωση της πανδημίας της Covid-19.

Δεν αποτελεί μυστικό, πως η πανδημία της Covid-19 έφερε πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, πολλές από τις οποίες διατηρούνται και μετά το πέρας της. Δουλεύουμε τηλεργασία, πλένουμε συχνότερα τα χέρια μας (ευτυχώς) και -α, ναι- πλέον κάνουμε και μαθήματα χαμόγελου, έχοντας αποχαιρετήσει και επίσημα τη μάσκα.

Για την ακρίβεια όχι εμείς, αλλά η Gen Z της Ιαπωνίας- η οποία παρακολουθεί εντατικά μαθήματα για να μάθει να χαμογελά. Έχοντας συνηθίσει να φορούν μάσκες για πάνω από 3 χρόνια λόγω της πανδημίας, οι νέοι Ιάπωνες αναζητούσαν καθοδήγηση προκειμένου να μάθουν να χαμογελάνε, αυξάνοντας, έτσι, κατακόρυφα τη ζήτηση για προπόνηση χαμόγελου στη χώρα.

"Δεν είχα χρησιμοποιήσει πολύ τους μύες του προσώπου μου κατά τη διάρκεια του COVID, οπότε είναι καλή άσκηση", είχε δηλώσει στο Reuters η Himawari Yoshida, μια 20χρονη φοιτήτρια καλλιτεχνικών σπουδών. 

Αυτό το κενό στις υπηρεσίες, μετά Covid, καλύφθηκε από τους εκπαιδευτές χαμόγελου, όπως η Keiko Kawano.

Η Kawanbo ξεκίνησε να διδάσκει... χαμόγελο σε ένα γυμναστήριο προτού μεταβεί στην προπόνηση εργαζομένων από εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της IBM Ιαπωνίας, ανέφεραν οι New York Times.

Ένα ιδιωτικό, ωριαίο μάθημα μαζί της κοστίζει 7.700 ιαπωνικά γεν, δηλαδή 55 δολάρια, σύμφωνα με το Reuters. 

"Ένα τυπικό μάθημα χαμόγελου ξεκινά με τον έλεγχο του τρέχοντος χαμόγελου σας", δήλωσε η Kawano. Στη συνέχεια, η Kawano δείχνει στους μαθητές της το σχήμα ενός χαμόγελου που αποκαλεί "χαμόγελο του Χόλιγουντ" και τους βάζει να προσπαθήσουν να το μιμηθούν.

Σε μία χώρα, όπως η Ιαπωνία, στην οποία η χρήση της μάσκας ήταν διαδεδομένη και πριν την πανδημία, δεν αποτελεί έκπληξη πως "γεννήθηκε" μία τέτοια ανάγκη. Μάλιστα, ο καθηγητής Yamaguchi K. Masami από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Chuo είχε δηλώσει τον Μάρτιο πως πολλοί νέοι -ιδιαίτερα οι γυναίκες- έχουν πλέον συνηθίσει τόσο πολύ τις μάσκες, που μπορεί να αισθάνονται αμήχανα χωρίς αυτές.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα