Οι πιο ακριβοπληρωμένοι διάσημοι του Instagram

Κάθε post και περισσότερα χρήματα στις τσέπες των διάσημων influencers.

Το Instagram έχει εξελιχθεί στο "βασίλειο" των influencers, ο "τόπος" που οι διάσημοι μοιράζονται σκηνές από την καθημερινότητά τους και ορίζουν νέες τάσεις με κάθε τους post. Οι διάσημοι -τουλάχιστον- influencers στην πλειοψηφία τους κερδίζουν τεράστια ποσά χάρη στο χορηγούμενο περιεχόμενο που δημιουργούν. 

Σχετική μελέτη του Hopper HQ αποκάλυψε πόσα εκατομμύρια κερδίζουν οι celebrities, κατά μέσο όρο, για κάθε διαφημιστικό post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προς έκπληξη πολλών, μόνο τρεις άνδρες είναι στην λίστα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων στο Instagram για το 2022, με τον Cristiano Ronaldo να καταλαμβάνει για μία ακόμη φορά την κορυφή.

Αναλυτικά η λίστα:

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι διάσημοι του Instagram

1. Cristiano Ronaldo


Το αδιαμφισβήτητο νούμερο ένα στη λίστα είναι ο Cristiano Ronaldo που κατατάσσεται σαν ο πιο ακριβοπληρωμένος influencer στο Instagram, κερδίζοντας το εντυπωσιακό ποσό των 2.4 εκ. Δολαρίων για κάθε χορηγούμενο post. Με έναν αριθμό φίλων που φτάνει τα 598 εκατομμύρια, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έκανε 117 αναρτήσεις μέσα στο 2022, με τις 23 από αυτές να είναι χορηγούμενες από brands όπως Nike, Clear Haircare, Binance, UFL Game, Livescore, Talabat, Insparya, Perfume CR7, MEO και ZujuGP.

2. Kylie Jenner

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Kylie Jenner με ένα εντυπωσιακά έσοδα 1.8 εκ. δολάρια για κάθε χορηγούμενο post. Με 398 εκατομμύρια ακόλουθους, η Kylie είναι μία από τις πιο ενεργές influencers της λίστας, κάνοντας 109 αναρτήσεις το 2022, με τις 47 από αυτές να είναι χορηγούμενες από brands όπως Kylie Cosmetics, Kylie Baby, Kylie Skin, Ultra Beauty, Off-White και Kardashian .

3. Leo Messi

Η τρίτη θέση είναι κατειλημμένη από το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα Leo Messi που κερδίζει 1.77 εκατομμύρια δολάρια για κάθε χορηγούμενο post. Με 480 εκατομμύρια ακόλουθους, ο Messi έκανε 65 αναρτήσεις το 2022, με 34 από αυτές να είναι χορηγούμενες από brands όπως Adidas , The Messi Store, MasterCard, EFootball, Hard Rock Cafe, Visit Saudi, Sik Silk, Socios.com, PSG, Lay's , Pepsi, Gatorade και Leafy Token. Προς έκπληξη, περίπου το 50% των αναρτήσεων του Messi είναι χορηγούμενες, δείχνοντας ότι εστιάζει πολύ στη διαφημίσεις.

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι celebrities που συμπλώνουν τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους του Instagram;

4. Selena Gomez με 1.735 εκ. δολάρια

5 . The Rock με 1,713 εκ. δολάρια

6. Kim Kardashian με $1.689 εκ. δολάρια

7. Ariana Grande με $1.687 εκ. δολάρια

8. Beyonce με $1.393 εκ. δολάρια

9. Khloe Kardashian με $1.393 εκ. δολάρια

10. Kendall Jenner με $1.290 εκ. δολάρια

Τα παράδοξα της λίστας

- Δύο από τους πιο ακριβοπληρωμένους influencers στο Instagram είναι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας τη δυναμική του ποδοσφαίρου στην πλατφόρμα και το πάθος που το περιβάλλει.

- Ο Leo Messi είναι ο μόνος Λατινοαμερικάνος στο Top-10, ενώ ο Cristiano Ronaldo ο μόνος Ευρωπαίος. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι Αμερικάνοι, επισημαίνοντας έτσι τη γεωγραφική ποικιλομορφία της λίστας.

- Η οικογένεια Jenner-Kardashian κυριαρχεί στο Instagram, με τέσσερις αδερφές να είναι στην top 10 λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους influencers.

- Η Selena Gomez δεν έφτασε τις 50 αναρτήσεις το 2022, ενώ η Beyoncé έκανε μόλις 24, δείχνοντας έτσι τη διαφορετική προσέγγιση στη χρήστη πλατφόρμας ανάμεσα στους influencers.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας