Ο Elon Musk τσακώνεται τώρα και με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές αψιμαχίες του.

Μόνο με τις κάλτσες του φαίνεται δεν έχει τσακωθεί ακόμη ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, Elon Musk. Στο συνεχιζόμενο έπος των διαδικτυακών αψιμαχιών του, ο τελευταίος διεκδικητής που μπαίνει στο ρινγκ δεν είναι άλλος από τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Leo Varadkar. Αυτός ο γύρος, ωστόσο, δεν είναι απλώς μια ακόμη διαμάχη, καθώς πρόκειται για μία σύγκρουση που αφορά την επικαιροποίηση των νόμων.

Όπως αναφέρει το Business Insider, ο Musk, γνωστός για την αφιλτράριστη παρουσία του στο Twitter, έστρεψε τα βέλη του κατά του Varadkar μετά την έκκληση του τελευταίου για επαναξιολόγηση των νόμων της Ιρλανδίας που αφορούν τη βία που υποκινείται μέσω του λόγου. Ο Varadkar τόνισε την ανάγκη να προσαρμοστούν οι νόμοι αυτοί στον 21ο αιώνα, υπονοώντας την ανεπάρκειά τους στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η στάση του Varadkar προκύπτει από τα πρόσφατα γεγονότα, συγκεκριμένα από τις ταραχές κατά των μεταναστών στο Δουβλίνο. Οι αναφορές υπογραμμίζουν μια έξαρση της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής δραστηριότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προηγήθηκε των ταραχών, υπογραμμίζοντας την εγγύτητα της έκκλησης του Varadkar για νομικό εκσυγχρονισμό.

Η απάντηση του Musk

Απαντώντας με τη χαρακτηριστική του απλότητα, ο Elon Musk είπε: "Κατά ειρωνικό τρόπο, ο ιρλανδός πρωθυπουργός μισεί τον ιρλανδικό λαό". Μια μέρα αργότερα, επανέλαβε τη θέση του, επικρίνοντας τον πιθανό ρόλο της κυβέρνησης στον ορισμό της "ρητορικής μίσους" με ένα μήνυμα προς τον λαό της Ιρλανδίας ότι "δεν θα έπρεπε να τα ανέχεται αυτά".

Εν μέσω νομικών διαμάχης για την τεχνολογία αυτοοδήγησης της Tesla, το υψηλού προφίλ περιστατικό με τον πύραυλο της SpaceX και την παρουσίαση του Cybertruck, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί γιατί ο Musk επιδίδεται σε μια δημόσια μάχη με έναν αρχηγό κράτους σε μια κοινωνική πλατφόρμα που του ανήκει. Ωστόσο, η τάση του Musk για αντιπαράθεση φαίνεται ακόρεστη, ξεπερνώντας τα όρια των επιχειρηματικών του προσπαθειών.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος