Ο Thierry Henry σε όλη την καριέρα του πρέπει να είχε κατάθλιψη

Μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε πως έκλαιγε κάθε μέρα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Ιανουαρίου 2024

Ο Thierry Henry μπορεί να μην έδωσε ποτέ δημόσια την εντύπωση ενός δυστυχισμένου ανθρώπου ωστόσο, όπως φαίνεται, κατά τη διάρκεια της καριέρας του έδινε μάχη με την κατάθλιψη. Την εν λόγω αποκάλυψη έκανε στο podcast The Diary Of A CEO και τον Steven Bartlett με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων για την ποδοσφαιρική πορεία, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι από κατάθλιψη μπορεί να πάσχουν ακόμα και αυτοί που φαίνονται απόλυτα ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι και χαμογελαστοί. 

Σχεδόν 10 χρόνια μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Thierry Henry αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε σχετικά την ψυχική του υγεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε κατάθλιψη όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως να το ξέρει.

"Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, πρέπει να βρισκόμουν σε κατάθλιψη... Το ήξερα; Όχι. Έκανα κάτι γι' αυτό; Προφανώς όχι. Αλλά είχα προσαρμοστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Έλεγα ψέματα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει αυτά που είχα να πω", δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. 

Μάλιστα, ο ίδιος δε δίστασε να μιλήσει εκτενώς για την κατάθλιψη και τους "δαίμονές" του, αποκαλύπτοντας ακόμη και τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο για αυτό. Συγκεκριμένα, ο Thierry Henry δείχνει με το δάχτυλο τον πατέρα του, ο οποίος πάντοτε του ασκούσε αφόρητη πίεση. Σύμφωνα επίσης με όλα όσα είπε ο Henry, προσπαθούσε πάντοτε να ευχαριστήσει τον πατέρα του μέσω του ποδοσφαίρου 

"Ήμουν 15 ετών και σ' αυτήν την ηλικία μπορείς ήδη να δεις αν κάποιος είναι καλός ή όχι. Κερδίσαμε έναν αγώνα με 6-0 και εγώ πέτυχα έξι γκολ. Ήξερα τον χαρακτήρα του πατέρα μου και μπορούσα να καταλάβω αν ο άνθρωπος ήταν χαρούμενος ή όχι. Μπορούσα να το καταλάβω από τη στάση του σώματος του. Φτάσαμε στο αυτοκίνητο και επικρατούσε σιωπή. Σκεφτόμουν να μιλήσω ή να μη μιλήσω; Τελικά με ρώτησε ο ίδιος αν ήμουν χαρούμενος. Του είπα 'ναι' και μου απάντησε: Ναι, αλλά δεν θα έπρεπε να είσαι, επειδή έχασες το γκολ, έχασες τη σέντρα, οτιδήποτε'. Όταν φτάσαμε στο σπίτι της μητέρας μου, περπατούσα με το κεφάλι κάτω και μου είπε 'χάσατε ε;'". 

Ήταν μόλις 2020 όταν ο ποδοσφαιριστής κατάλαβε πως έπρεπε να μιλήσει ανοιχτά και ειλικρινά για όλα αυτά. Η πανδημία που ξέσπασε τότε, στάθηκε η αφορμή για να βρει ο ποδοσφαιριστής την ευκαιρία και να έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τα τραύματά του, αλλά και να καταλάβει τον λόγο που ήταν τόσο ευάλωτος. Στο τέλος του podcast, ο Thierry Henry παραδέχεται πως όταν αντιμετώπισε κατάματα όλα αυτά, έκλαιγε κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα όμως, δεν έκλαιγε αυτός. Έκλαιγε ο μικρός Thierry για όλα όσα δεν πήρε ως παιδί. 

"Υπήρχαν πράγματα που δεν μπορούσα να ελέγξω και δεν προσπάθησα καν να το κάνω. Σου λένε από μικρός, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά σου, 'μην είσαι αυτός ο τύπος, μην δείχνεις ότι είσαι ευάλωτος. Αν κλάψεις, τι θα σκεφτούν;'. Ε, λοιπόν έκλαιγα κάθε όλη μέρα, αλλά τεχνικά δεν έκλαιγα εγώ. Έκλαιγε ο νεαρός Thierry. Έκλαιγε για όλα όσα δεν πήρε...".

Να πέσει το βίντεο: 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα