H Meghan Markle άλλαξε όνομα

Πώς θα αποκαλείται στο εξής;

Γράφει: Esquire Editors 14 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle εγκαινίασαν μια νέα ιστοσελίδα όπου έδειξαν ότι παρόλο που έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με τη βασιλική οικογένεια, οι δυο τους δεν αποποιούνται τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

Η νέα επωνυμία τους στον ιστότοπο της Archewell, sussex.com τονίζει τη βασιλική τους ιδιότητα, με βασιλικό οικόσημο και το μήνυμα: "Το γραφείο του πρίγκιπα Harry και της Meghan, του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ".

Η κεντρική εικόνα που έχουν χρησιμοποιήσει είναι μια φωτογραφία τους από τους περσινούς Αγώνες Invictus. Μάλιστα, το κεφάλι του Harry είναι κομμένο ενώ η Meghan φαίνεται να χαμογελάει πλατιά.

Τέλος το επίθετο για τη Meghan Markle

Με αφορμή τη νέα της ιστοσελίδα, η Meghan Markle ενημέρωσε το κοινό για τις αλλαγές στο προσωπικό της προφίλ. Στην ιστοσελίδα το ζευγάρι κάνει συνεχή χρήση των βασιλικών τους τίτλων, ενώ η Meghan έχει εγκαταλείψει εντελώς το επώνυμό της.

Είναι μια ασυνήθιστη κίνηση, όπως αναφέρει η βρετανική Mirror. Ενώ η βασιλική οικογένεια δεν χρησιμοποιεί επώνυμα - ούτε ο Harry ούτε ο πρίγκιπας William έχουν επίθετο στα πιστοποιητικά γέννησής τους - η Meghan χρησιμοποιούσε κανονικά το επίθετο "Markle" μετά τον γάμο της το 2018.

Μια φωτογραφία του ζευγαριού δεσπόζει στην κεντρική ιστοσελίδα, με την λεζάντα: "Το γραφείο του πρίγκιπα Harry και της Meghan, του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ".

Καμία αναφορά στη βασιλική οικογένεια από τον πρίγκιπα Harry 

Το λανσάρισμα του νέου ιστότοπου του ζευγαριού έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση με τους επικριτές να δηλώνουν ότι οι δυο τους τονίζουν υπερβολικά τη βασιλική τους ιδιότητα - ενώ δεν κάνουν απολύτως καμία αναφορά στη βασιλική οικογένεια. Η βιογραφία για τον Χάρι, που είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, δεν κάνει καμία αναφορά στη μοναρχία. Αντίθετα, περιγράφει τον πρίγκιπα Χάρι ως "ανθρωπιστή, στρατιωτικό βετεράνο, συνήγορο ψυχικής υγείας και περιβαλλοντολόγο".

Και στο προφίλ της Meghan αναφέρεται απλά: "Το 2018, η Meghan παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Harry και έγινε Δούκισσα του Σάσεξ".

Η διαγραφή του επιθέτου της Meghan έρχεται χρόνια αφότου απομακρύνθηκαν από το παλάτι και εγκατέλειψαν τους τίτλους τους. Μάλιστα τότε η βασίλισσα Ελισάβετ τους απαγόρευσε να χρησιμοποιήσουν το brand "Sussex Royal" για εμπορικούς λόγους.

"Απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τη λέξη royal"

Ένα χρόνο αφού, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια και να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, η βασίλισσα Ελισάβετ τους "τιμώρησε" απαγορεύοντάς τους να χρησιμοποιούν το Sussex Royal, ως προσωπικό τους brand για τους φιλανθρωπικούς και επιχειρηματικούς τους στόχους.

Τον Φεβρουάριο του 2022, 13 μήνες μετά την παραίτησή τους από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκπρόσωπος του ζευγαριού είπε ότι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τη λέξη royal, δηλώνοντας:

"Ενώ ο δούκας και η δούκισσα επικεντρώνονται στα σχέδιά τους για τη δημιουργία μιας νέας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, δεδομένων των ειδικών κανονισμών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη χρήση της λέξης royal, συμφώνησαν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός τους, όταν ανακοινωθεί την άνοιξη, δεν θα ονομάζεται Sussex Royal Foundation".

"Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το "Sussex Royal" μετά την άνοιξη του 2020. Ως εκ τούτου, οι αιτήσεις εμπορικών σημάτων που υποβλήθηκαν ως προστατευτικά μέτρα, ακολουθώντας τις συμβουλές και ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο για το The Royal Foundation, έχουν αφαιρεθεί".

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας