Τελικά, τι απέγιναν οι στάχτες του Truman Capote;

Στο φινάλε του Feud: Capote vs The Swans, ένας ανώνυμος πλειοδότης αγοράζει τις στάχτες του Capote. Αλλά η ιστορία, δεν τελειώνει εδώ.

Το ότι ο θάνατος του Truman Capote ήταν εξίσου δραματικός με τη ζωή του, μάλλον δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση. Και το φινάλε της σειράς Feud: Capote vs The Swans μας δείχνει γιατί.

Αρκετό καιρό μετά το θάνατο του Capote -αποτέλεσμα οργανικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από το αλκοόλ-, η τέφρα του παρουσιάζεται σε μια δημοπρασία. Η αίθουσα είναι γεμάτη με πρόθυμους αγοραστές που όλοι θέλουν να αγοράσουν τη σορό του Capote. Ανάμεσα στο πλήθος είναι και η θετή κόρη του Capote, η Kate Harrington, την οποία συναντάμε για πρώτη φορά στο επεισόδιο 4. Αφού ο Capote τερμάτισε τη σχέση του με τον πατέρα της Harrington, δέχτηκε να την πάρει υπό την προστασία του και να τη βοηθήσει να ξεκινήσει καριέρα μοντέλου. 

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας λοιπόν, η Harrington κάθεται ανήσυχη προσφέροντας βιαστικές προσφορές μέχρι που ο λογαριασμός της λέει ότι δεν έχει την πολυτέλεια να πάει ψηλότερα. Δευτερόλεπτα αργότερα, η τέφρα του Capote πωλείται σε έναν ανώνυμο πλειοδότη για 45.000 δολάρια. Και έτσι, φεύγει με άδεια χέρια.

Και τελικά, ποιος αγόρασε τις στάχτες του Truman Capote;

Ο Truman Capote πέθανε στο σπίτι της φίλης του, Joanne Carson, το 1984. Στη συνέχεια, αποτεφρώθηκε και η σορός του μοιράστηκε μεταξύ δύο ανθρώπων. Η μισή τέφρα του Capote δόθηκε στην πρώην σύντροφό του, Jack Dunphy, και η άλλη μισή δόθηκε στην Carson. Πολλοί πιστεύουν ότι όταν η Dunphy πέθανε το 1992, οι στάχτες του διασκορπίστηκαν μαζί με τα λείψανα του Capote στο Long Island.

Η Carson κράτησε το μερίδιό της από τις στάχτες του Capote σε μια τεφροδόχο στο σπίτι της - αν και κάποια στιγμή το 1988, φέρεται να τις έκλεψαν. Σύμφωνα με το W, η τεφροδόχος του Capote κλάπηκε από το σπίτι της Carson κατά τη διάρκεια ενός αποκριάτικου πάρτι, μαζί με κοσμήματα αξίας 200.000 δολαρίων. Έξι ημέρες αργότερα, οι στάχτες του Capote επιστράφηκαν στην Carson. Ισχυρίστηκε ότι ένα αυτοκίνητο στράφηκε στο δρόμο της ένα βράδυ και στη συνέχεια έφυγε. Όταν βγήκε έξω, βρήκε τις στάχτες του Capote δίπλα σε ένα λάστιχο κήπου.

Ο φίλος της, Laurence Leamer, είχε ωστόσο μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Ο Leamer ήταν παρών στο αποκριάτικο πάρτι του Carson, το οποίο, όπως είπε, είχε μικρή προσέλευση. "Μπαίνω στο πάρτι και είναι κάπως αξιολύπητο", είπε ο Leamer. "Υπάρχουν όλα αυτά τα τραπέζια γύρω από την πισίνα, κεριά, σαμπάνια και τα πάντα. Και δεν υπάρχει κανείς εκεί".

Το People ισχυρίζεται ότι ένας από τους δημοσιογράφους του ήταν παρών εκείνο το βράδυ - είχαν προσληφθεί για να συγκεντρώσουν τον Τύπο για τη συγκέντρωση. Προκειμένου να σώσει τα προσχήματα, ο Leamer λέει ότι η Carson έτρεξε έξω από το δωμάτιο όπου έμενε ο Capote, φωνάζοντας: "Κάποιος έκλεψε τις στάχτες του Truman. Έκλεψαν το τελευταίο χειρόγραφο του Answered Prayers και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 200.000 δολαρίων".

"Πιστεύω ότι το έβγαλε από το μυαλό της", δήλωσε ο Leamer. Όπως και να έχει, οι στάχτες του Capote κατέληξαν στο δρόμο, χωρίς να πάθουν τίποτα. Μετά το περιστατικό, η Carson ζήτησε από τη Leamer να τη βοηθήσει να βρει την τελευταία κατοικία του Capote. Μαζί, έψαξαν στην πόλη για επιλογές. "Κάναμε βόλτες στο Λος Άντζελες, προσπαθώντας να αποφασίσουμε τι να κάνουμε με τις στάχτες", θυμάται ο Leamer. "Κάθονται στην αγκαλιά μου και το συζητάμε με τον Truman. Είναι σαν, "Truman, πού θέλεις να πας;". Είναι σαν να κάνει αυτή τη συζήτηση μαζί μας".

Κατέληξαν στο Westwood Memorial Park, όπου βρίσκονταν οι στάχτες της Marilyn Monroe και της Natalie Wood. Αρχικά, δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις, αλλά για καλή τους τύχη, ο Peter Lawford ήταν έτοιμος να κάνει έξωση. Ο Lawford ήταν προηγουμένως παντρεμένος με την Patricia Kennedy, αδελφή του John F. Kennedy. Οι Kennedy είχαν κλείσει εκ των προτέρων τον τάφο του, αλλά αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό μετά το διαζύγιο του Peter και της Patricia.

Σύμφωνα με τον Leamer, ο νεκροθάφτης τους πρόσφερε τη θέση του. "Οι Kennedy δεν πλήρωσαν γι' αυτό, οπότε μπορούμε να πάρουμε τον κ. Crawford από εδώ και να βάλουμε τον Capote εκεί μέσα και θα σας κάνουμε ειδική τιμή". Η Carson συμφώνησε στη συμφωνία, αλλά πριν παραδώσει τις στάχτες του Capote, τις χώρισε στη μέση, κρατώντας το ένα τέταρτο της σορού του στο σπίτι της. Το 2016, ένα χρόνο μετά το θάνατο της Carson, το μερίδιό της από τις στάχτες του Capote βγήκε σε δημοπρασία - όπως φαίνεται στο Feud.

Η αξία τους εκτιμήθηκε στα 6.000 δολάρια και πωλήθηκαν για 43.750 δολάρια σε έναν ανώνυμο αγοραστή. Ο τόπος της τελικής ανάπαυσης του Capote είναι ακόμη άγνωστος.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος