Πώς ένα sex tape άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή του Rob Lowe

Ο ίδιος λέει ότι είναι το καλύτερο (!) πράγμα που του συνέβη ποτέ.

Ο Rob Lowe -αυτό το '80s είδωλο της κινηματογραφικής οθόνης, αλλά και των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων- εκτός από καλός ηθοποιός, υπήρξε γνωστός για τη διαχρονική του γοητεία ως sex symbol.

Η πορεία του Lowe σημαδεύτηκε από σκαμπανεβάσματα, όμως μακράν το πιο γνωστό από αυτά, είναι ένα σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει τον κόσμο το 1988. Ωστόσο, μέσα στην αναταραχή, ο ηθοποιός ανακάλυψε μια βαθιά αλήθεια: "μερικές φορές, από τα βάθη του σκότους, ξεπηδούν "οι σπόροι της μεταμόρφωσης"". Σήμερα, που έχει τα γενέθλιά του -κλείνει τα 60- θυμόμαστε την ιστορία του.

Το "ροζ" βίντεο

Στο λυκόφως της δεκαετίας του '80, μια βιντεοκασέτα ήρθε στην επιφάνεια, σπρώχνοντας τον Lowe στο ανελέητο φως της δημοσιότητας. O λόγος για ένα sex tape που τον παρουσίαζε σε συνεύρεση με δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων ήταν μόλις 16 ετών εκείνη την εποχή. Και δε χρειάζεται να διευκρινίσουμε ότι επρόκειτο για αποπλάνηση ανηλίκου. Η αποκάλυψη πυροδότησε θύελλα αντιπαραθέσεων και νομικών μαχών, απειλώντας να εκτροχιάσει την ανερχόμενη καριέρα του Lowe. Ωστόσο, εν μέσω του χάους, ο Lowe βρήκε έναν καταλύτη για προσωπική ανάπτυξη και εξιλέωση.

Πώς ένα sex tape άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή του Rob LoweWalter McBride/Corbis via Getty Images

Αναλογιζόμενος το σκάνδαλο με ειλικρίνεια και ενδοσκόπηση, ο Lowe αναγνωρίζει τον καθοριστικό του ρόλο στη διαμόρφωση της πορείας της ζωής του. Μέχρι και σήμερα, δεν αποφεύγει να μιλά το θέμα, το αγκαλιάζει μάλιστα, ως ακρογωνιαίο λίθο της αφήγησής του. Για τον Lowe, η αυθεντικότητα είναι υψίστης σημασίας και η προθυμία του να αντιμετωπίσει το παρελθόν του κατά μέτωπο λέει πολλά για τον χαρακτήρα και την ανθεκτικότητά του.

Ενώ το σκάνδαλο απειλούσε να τον καταπιεί, ο Lowe κατάφερε να ξεφύγει με διαύγεια και αποφασιστικότητα. Ο ίδιος πιστώνει τη συγκεκριμένη δοκιμασία ως καταλύτη στο ταξίδι της διαφυγής από τις ουσίες και το αλκοόλ, ένα ταξίδι που τελικά θα τον οδηγούσε σε ένα μέρος σταθερότητας και ολοκλήρωσης.

Η δύναμη της οικογένειας

Αλλά η ιστορία του Lowe δεν είναι μόνο μια ιστορία προσωπικού θριάμβου- είναι επίσης μια απόδειξη της δύναμης της αγάπης και της οικογένειας. Μέσα στην αναταραχή του παρελθόντος του, ο Lowe βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά της συζύγου του, Sheryl Berkoff, και τη χαρά της πατρότητας. Μαζί αντιμετώπισαν τις "καταιγίδες" της ζωής, βγαίνοντας πιο δυνατοί και ενωμένοι από ποτέ.

Ο Rob Lowe με τη σύζυγό τουGregg DeGuire/WireImage

Ο Lowe συχνά κοιτάζει πίσω και αναγνωρίζει το ρόλο που έπαιξαν οι άλλοι στη μεταμόρφωσή του, από την υποστηρικτική οικογένειά του μέχρι τους αφοσιωμένους θαυμαστές του. Και παραμένει αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει το βήμα του για να εμπνεύσει άλλους να ξεπεράσουν τα δικά τους εμπόδια και να αγκαλιάσουν τη δύναμη της λύτρωσης.

Τελικά, η ιστορία του Rob Lowe δεν έχει να κάνει μόνο με τα σκάνδαλα που έγιναν πρωτοσέλιδα, έχει να κάνει και με το ακλόνητο πνεύμα που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Χρόνια πολλά Rob!

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας