O θάνατος που 'σημάδεψε' τη ζωή του Eric Clapton

Σαν σήμερα, στις 20 Μαρτίου του 1991, o 4χρονος γιος του κιθαρίστα "φεύγει" από τη ζωή.

Γράφει: Esquire Editors 20 Μαρτίου 2024

Στις 20 Μαρτίου 1991, η τραγωδία χτύπησε τον Eric Clapton όταν ο 4χρονος γιος του έπεσε από το παράθυρο του 53ου ορόφου μιας πολυκατοικίας στη Νέα Υόρκη.

Ο Κόνορ ήταν καρπός της σχέσης του σπουδαίου βρετανού μουσικού με την ιταλίδα ηθοποιό Λόρι Ντελ Σάντο, που όμως δεν εξελίχθηκε σε γάμο. Ο Κλάπτον ήταν παντρεμένος τότε με την πρώην γυναίκα του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ, την εμβληματική "Layla" του περίφημου τραγουδιού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο διάσημος κιθαρίστας, μια μέρα πριν το τραγικό γεγονός, είχε πάει με τον γιο του σε τσίρκο στο Λονγκ Άιλαντ και την επομένη θα τον έπαιρνε για να επισκεφτούν τον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ.

Στις 11 το πρωί την 20η του Μάρτη το 1991, ο μικρός Κόνορ έπαιζε στο διαμέρισμα της μητέρας του, όταν εντόπισε ένα ανοιχτό παράθυρο. Ο Κόνορ έτρεξε προς τα εκεί, ενώ οι οικονόμος του σπιτιού ήταν απασχολημένη με το καθάρισμα του σπιτιού. Και το κακό έγινε. Το 4χρονο παιδί πήδηξε στη χαμηλή προεξοχή του παραθύρου για να κοιτάξει απ’ έξω και χάθηκε στο κενό. Το διαμέρισμα της μητέρας του βρισκόταν 53 ορόφους πάνω από το έδαφος. Ο Κόνορ σκοτώθηκε ακαριαία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μικρός Κόνορ ξέφυγε από την επιτήρηση της νταντάς του, σκαρφάλωσε στο πρεβάζι του παραθύρου και από ένα μικρό άνοιγμα που είχε αφήσει η καθαρίστρια έπεσε στο κενό· το συνήθιζε αυτό στην Ιταλία, όπου ζούσε με τη μητέρα του, αλλά εκεί το παράθυρο έβγαζε στον κήπο, ενώ στη Νέα Υόρκη βρισκόταν στον 53ο όροφο. Η μητέρα του Κόνορ, Λόρι Ντελ Σάντο βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για δουλειές και ο Κλάπτον, που είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο.

Η σπαρακτική μπαλάντα

Ο άγγλος κιθαρίστας και συνθέτης εξέφρασε τον πόνο του μέσα από τη μουσική του και κυκλοφόρησε το τραγούδι "Tears in Heaven", το οποίο έγραψε μαζί με τον Will Jennings, ως φόρο τιμής στον γιο του.

Το 2004 το περιοδικό Rolling Stone συμπεριέλαβε το "Tears in Heaven" στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας