Όσοι πρέπει να αποφύγεις αν ψάχνεις τον άνθρωπο της ζωής σου

Ξέχνα όσα ξέρεις και κάνε κλικ εδώ.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 24 Ιανουαρίου 2024

Ψάχνεις τον άνθρωπο της ζωής σου; Θέλεις να βρεις το άλλο σου μισό, αν πιστεύεις ότι υπάρχει; Μάλλον ναι για να κλίκαρες αυτό το άρθρο. Και βασικά, αν είσαι πράγματι σε αυτήν τη φάση καλά έκανες και μπήκες να διαβάσεις γιατί αυτό που θα σου πούμε, ίσως και να σου δώσει τη λύση που αναζητάς. 

Για την ακρίβεια, σήμερα θα σου μιλήσουμε για τους ανθρώπους που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία αν ψάχνεις το άλλο σου μισό. Είσαι έτοιμος; Αυτό που θα σου πούμε είναι πολύ απλό. Για την ακρίβεια, είναι το πιο απλό. 

Για αρχή, ξέχνα τη χημεία που απορρέει μόνο από τη φυσική έλξη. Συχνά τα ετερώνυμα έλκονται αλλά εδώ μιλάμε για ανθρώπους και χαρακτήρες. Μη βγαίνεις με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχεις τίποτα κοινό, θα ναυαγήσει η προσπάθειά σου, αν όχι σύντομα, σίγουρα στο μέλλον, πίστεψέ μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια είναι αυτά που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και απόψεις. Φυσικά, δε μιλάμε μόνο για σχέδια ζωής ή πολιτικές απόψεις αλλά και για τα πιο απλά, καθημερινά πράγματα.

Οι ομοιότητες δηλαδή που μπορεί να έχεις με κάποιον, είναι πράγματι σημαντικές για την έκβαση των πραγμάτων και μπορούν να σε φέρουν κοντά με τον άλλο. Και οι αντιθέσεις βέβαια, έχουν σίγουρα τη γοητεία τους αλλά δεν έχουν διάρκεια αν είναι περισσότερες από τις ομοιότητες. Μακροπρόθεσμα, τα αντίθετα θα απομακρυνθούν. Μάλιστα, έρευνες λένε πως τα επιτυχημένα ζευγάρια αγγίζουν σε ομοιότητα το 90%, έχοντας απλώς ένα κενό, 10%, που χωρά μικρές διαφορές. 

Τώρα λοιπόν που γνωρίζεις αυτό, καλό θα ήταν να επανεστιάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε ανθρώπους δηλαδή με τους οποίους έχεις κοινές αξίες και κοινά ενδιαφέροντα. Και δε λέμε να σας αρέσουν πάντα τα ίδια και να τα κάνετε όλα μαζί, αλλά να μην είστε η μέρα και η νύχτα γιατί πολύ απλά, δε θα δουλέψει. 

Και έχοντας πει όλα αυτά, ελπίζουμε να μην αναρωτιέσαι πού θα βρεις ανθρώπους με τους οποίους έχεις κοινά ενδιαφέροντα γιατί στα έχουμε πει και αυτά, σε άλλο επεισόδιο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος