Στα Σύβοτα υπάρχει η ωραιότερη "πισίνα" του Ιονίου

Μία μαγική διαδρομή με drone πάνω από τα τιρκουάζ νερά της περιοχής.

Τα Σύβοτα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Θεσπρωτίας που έχει την τύχη να φιλοξενεί ένα από τα ομορφότερα συμπλέγματα με νησάκια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Μεσογείου. Η "βαρκάδα" ανάμεσα στους μικροσκοπικούς νησιωτικούς όγκους που αγκαλιάζονται από τιρκουάζ νερά είναι, πολύ απλά, μία αξέχαστη εμπειρία - ακόμα και για όσους θεωρούν υπέρτατο αγαθό της παραλίας το beach bar. Ίσως, μάλιστα, κάποιοι κάπως πιο υπερβολικοί ή και φανατικοί φίλοι της περιοχής μπορεί να την παρομοιάσουν με εξωτική ατραξιόν ισάξια με αυτή που προσφέρουν τα νησιά Πουκέ στις Φιλιππίνες. Ή μπορεί και όχι τόσο υπερβολικοί, τελικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα Σύβοτα παραμένουν για την πλειονότητα των Ελλήνων ένα καλά κρυμμένο μυστικό που συνήθως χαίρονται οι τουρίστες από τη Δυτική Ευρώπη. Έτσι, αν δεν έχεις κάνει ποτέ εκεί διακοπές, μετά από το drone βίντεο που ακολουθεί ίσως αλλάξει γνώμη. Οι σκηνές που κατέγραψε η κάμερα του Μαρίνου Χαραλαμπόπουλου για λογαριασμό της YouTube σελίδας Travel Inspiration είναι συγκλονιστικές. Οι πτήσεις πάνω από την παραλία "Πισίνα" αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για το πως κανένα ανθρώπινο δημιούργημα δεν μπορεί να ξεπεράσει σε ομορφιά το φυσικό τοπίο.

Το drone βίντεο

"Υπάρχει όμως μία "Πισίνα" που δε βρίσκεται στην ξηρά, και που για να την επισκεφτείς χρειάζεσαι μια βάρκα ή ένα καΐκι, όντας σε ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, που ακούει στο όνομα Μαυρονόρος ή Μούρτος. Πρόκειται για την παραλία Πισίνα, μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδος, που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Συβότων της Θεσπρωτίας" διαβάζουμε στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο. "Λευκή άμμος και βότσαλα, πλαισιωμένα από ήρεμα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, και πυκνή βλάστηση με φυσική σκίαση μετά τις μεσημεριανές ώρες, δημιουργούν το σκηνικό μιας φυσικής πισίνας".

Ενώ, λίγο πιο κάτω, ο Μαρίνος Χαραλαμπόπουλος σημειώνει: "Στο νησάκι του Μούρτου, παρά το μικρό του μέγεθος, μπορείς επίσης να επισκεφτείς την "σπηλιά των πειρατών" με τους περίτεχνους σταλακτίτες στην οροφή του, μια ακόμα χαρακτηριστική "Ιόνια" σπηλιά στα δυτικά του νησιού, που χάσκει ορθάνοιχτη στο πέλαγος και σε καλεί να κολυμπήσεις στα δροσερά νερά της". Τελικά, αν κρίνει κανείς από τα όσα βλέπει στο βίντεο, εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα πως αυτή είναι η κορυφαία πισίνα του Ιονίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος