Περνώντας το lockdown σε μία πόλη-φάντασμα

Ένας παλιός οικισμός μεταλλωρύχων στην Καλιφόρνια έγινε το καταφύγιο της καραντίνας για έναν Τεξανό entrepreneur.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Δεκεμβρίου 2020

Πίσω στο 2018, ένας νεαρός entrepreneur από το Όστιν του Τέξας, ο Brent Underwood, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία φαινομενικά παράξενη επένδυση: Έδωσε $1.400.000 και αγόρασε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στα σύνορα της Καλιφόρνια και της Νεβάδα, στη μέση της ερήμου. Ο οικισμός χρησιμοποιούνταν για αρκετά χρόνια από τους μεταλλωρύχους της περιοχής, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα δεκάδες τούνελ στον περίγυρο.

Η αρχική πρόθεση του Underwood ήταν να δημιουργήσει ένα συγκρότημα-τουριστική ατραξιόν και να βάλει τα όμορφα διαμορφωμένα σπίτια προς ενοικίαση στο Airbnb. Ο στόχος του για μία εναλλακτική πρόταση διακοπών έμοιαζε να γίνεται πραγματικότητα αλλά κάπου εκεί ξέσπασε η πανδημία και άλλαξε τα πάντα. 

Περνώντας το lockdown σε μία πόλη-φάντασμαBrent Underwood

Ο τουρισμός πάγωσε και τα ταξίδια σταμάτησαν, με τις ΗΠΑ -όπως και σχεδόν όλος ο υπόλοιπος πλανήτης- να μπαίνουν σε καραντίνα. Ο Underwood πήρε τότε τη μεγάλη απόφαση: Εγκατέλειψε τη μητρόπολη και εγκαταστάθηκε, εντελώς μόνος, στην πόλη που είχε αγοράσει, το Cerro Gordo.

Μένει εκεί εδώ και έξι μήνες και διηγήθηκε την μέχρι τώρα εμπειρία του, μιλώντας στο Popular Mechanics. Το βασικότερο του πρόβλημα ήταν η έλλειψη νερού. Το Cerro Gordo υδροδοτούνταν από τη λίμνη Owens. Όταν όμως πριν μερικές δεκαετίες άλλαξε το σύστημα ύδρευσης του Λος Άντζελες, η παροχή προς το Cerro Gordo διακόπηκε.

Ο Underwood όμως γνώριζε πως υπάρχει μία πηγή στο βάθος ενός παλιού τούνελ. Εκεί, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου και ενός υδραυλικού, έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο σύστημα με μία χημική αντλία και κάπως έτσι λύθηκε το πρόβλημα, παρότι δεν μιλάμε για άφθονες ποσότητες νερού. 

Ο ηλεκτρολόγος τον βοήθησε αρκετά και με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, καθώς τα αντίστοιχα συστήματα ήταν πολύ παλιά και υπήρχε πάντοτε ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή βραχυκυκλώματος. Τέλος, καραδοκεί πάντοτε ο φόβος των πυρκαγιών που μπορεί να προέλθουν από τους κεραυνούς που συχνά χτυπούν την περιοχή.

Παρόλα αυτά, η επένδυση μοιάζει να έχει potential. Τα 20 κτίρια που έχουν απομείνει -από τα 400 του περασμένου αιώνα- είναι πραγματικά μαργαριτάρια, με ρετρό έπιπλα και πολλά αντικείμενα από τις χρυσές εποχές της περιοχής.

Πολλές από τις σήραγγες έχουν διαμορφωθεί ώστε να γίνουν επισκέψιμες και να προσφέρουν μία διαφορετική από τα συνηθισμένα διαδραστική εμπειρία στους φιλοξενούμενους. Όποτε κι αν έρθουν αυτοί στο μέλλον.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα