Στο ομορφότερο χωριό του κόσμου, τη φθηνότερη εποχή

Μία νέα έρευνα απαντά στο 'πότε θα ταξιδέψεις ανά τον κόσμο φθηνότερα;'.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 21 Φεβρουαρίου 2022

Λίγο η πανδημία και τα απανωτά lockdown λίγο το ότι οι μίνι αποδράσεις πάντα αποτελούσαν μία πολύ αποτελεσματική διέξοδο από τη ρουτίνα, τελευταία τα ταξίδια βρίσκονται στο μυαλό μας περισσότερο από ποτέ. Το καλοκαίρι και η Οία -η οποία πρόσφατα ανακηρύχθηκε το πιο όμορφο χωριό του κόσμου σύμφωνα με τα social media- επίσης, ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να διακτινιστούν εκεί. Συγκεκριμένα, ο βαθμός δυσκολίας στις μετακινήσεις εν έτει 2022 αυξήθηκε, αφού πέρα από το κλασικό δίπτυχο εισιτηρίων και διαμονής, πλέον ερχόμαστε αντιμέτωποι με γραφειοκρατικά ζητήματα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε να ελέγχουμε τις ισχύουσες απαγορεύσεις στα σύνορα της κάθε χώρας προτού προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κράτηση. Εν ολίγοις πρόκειται για μία χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία.

Παράλληλα, ο Covid πολλαπλασίασε τα λεγόμενα κρυφά κόστη, κάνοντας ακόμη πιο σημαντική την ανεύρεση προσφορών σε εισιτήρια και ξενοδοχεία. Αυτό που ωστόσο δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ανάλογα με το μήνα που ταξιδεύουμε, ενδέχεται να πληρώσουμε έως και έως και είκοσι φορές περισσότερα χρήματα για μία διανυκτέρευση στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου. Είναι περιττό να πούμε ότι όσο πιο τουριστικό είναι το μέρος που θέλουμε να μεταβούμε τόσο το χειρότερο για την τσέπη μας. 

>Διάβασε ακόμη: Must ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2022

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι η Οία και κάθε άλλος προορισμός που χρόνια θέλεις να επισκεφθείς είναι απλησίαστοι. Απλώς πρέπει να ρίξεις πρώτα μία ματιά στην παρακάτω έρευνα που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη και διαφωτιστική για τους εν δυνάμει happy travellers που δε θέλουν να ξεφύγουν σε προϋπολογισμό. 

Οι πιο ακριβοί μήνες για ταξίδια

Αν και στην Ελλάδα, ο Αύγουστος είναι κατεξοχήν ο μήνας των καλοκαιρινών διακοπών και άρα ο ακριβότερος, σε ευρεία κλίμακα τον ξεπερνά σε κόστος ο Ιούλιος. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, καθώς 11 στους 70 συνολικά προορισμούς -μεταξύ των οποίων το Ντουμπρόβνικ, το Τόκιο και η Φλωρεντία- έχουν υπερδιπλάσιες χρεώσεις. Αρκεί να πούμε ότι μία διανυκτέρευση στην Οία τον Ιούλιο κοστίζει 496% περισσότερο από τον Ιανουάριο.  Παρακάτω βλέπεις τους μήνες που συμφέρει περισσότερο να μεταβείς σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς χώρες του κόσμου. Ο δε συνήθως οικονομικός Σεπτέμβριος για εμάς, στο Μπουένος Άιρες, το Κανκούν, την Αβάνα, τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο και το Μόναχο αποδεικνύεται ότι είναι ο πιο ακριβός. 

Στο ομορφότερο χωριό του κόσμου, τη φθηνότερη εποχή

 

Στο μεταξύ και οι μέρες παίζουν ρόλο, καθώς ισχύει το προφανές: Οι Παρασκευές και οι Δευτέρες απαιτούν περισσότερα χρήματα, αφού την πρώτη την προτιμούν οικογένειες και ζευγάρια και τη δεύτερη όσοι έχουν να πραγματοποιήσουν ένα επαγγελματικό ταξίδι.

πίνακας με στοιχείαusebounce.com

Για παράδειγμα, στο Μόναχο θα κόστιζε 109% περισσότερο η διαμονή ημέρα Δευτέρα από ό,τι Σάββατο, ενώ στο Λας Βέγκας η Παρασκευή χρεώνεται 181% πάνω τις Παρασκευές από ό,τι τις Τετάρτες. 

πίνακας με στοιχείαusebounce.com

Ολόκληρη την έρευνα, τη βρίσκεις εδώ

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος