Λένε πως αυτή είναι η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο

Για να φτάσεις εκεί χρειάζεσαι ειδικό πάσο και η πρόσβαση είναι περιορισμένη, ωστόσο το τροπικό τοπίο θα σε ανταμείψει.

Οι παραλίες μοιάζουν να είναι ένα από τα πιο όμορφα "πράγματα" επί γης. Αυτό σημαίνει πως είναι πραγματικά δύσκολο να τις ξεχωρίσουμε και να πούμε ποια είναι η πιο όμορφη. Ωστόσο, μια σειρά από έρευνες που έγιναν από εκατοντάδες ταξιδιώτες όλου του κόσμου, ανέδειξαν μία παραλία ως νικήτρια. Την παραλία Sancho. Στην πολιτεία Pernambuco της Βραζιλίας λοιπόν, υπάρχει μία παραλία η οποία θεωρείται από πολλούς η ωραιότερη του κόσμου. 

Χωμένη μέσα στο δάσος, η αμμώδης αυτή παραλία μοιάζει να έχει βγει από κάποια καρτ ποστάλ ή από κάποιο καλογυρισμένο και αξιοζήλευτο ντοκιμαντέρ. Το τροπικό κλίμα μάλιστα που επικρατεί στη Βραζιλία, κάνει την άμμο να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο αφού από τη μία πλευρά υπάρχει το καταπράσινο χρώμα του τροπικού δάσους και από την άλλη το τιρκουάζ χρώμα των νερών της θάλασσας, που την κάνει να μοιάζει με ακριβό και πολύτιμο κρύσταλλο. 

Πώς πηγαίνει όμως κανείς μέχρι την παραλία Sancho; 

Για να πας εκεί λοιπόν, στην παραλία Sancho, θα συναντήσεις κάποιες δυσκολίες όμως το μόνο σίγουρο είναι πως θα ανταμειφθείς στο έπακρο. Για αρχή λοιπόν, πρέπει να φτάσεις σε ένα μικρό νησί που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, απέναντι από τις ακτές της πόλης Νατάλ, στον Ατλαντικό. Αυτό εκεί, είναι το νησί Fernando de Noronha.

Το νησί αυτό έχει περιορισμένη πρόσβαση και για να πας εκεί πρέπει πρώτα να αποκτήσεις ένα ειδικό πάσο. Μετά, ακολουθείς απλώς μία κάπως ανώμαλη αλλά όμορφη διαδρομή -με τα οχήματα εκτός δρόμου που διαθέτουν οι αρχές του νησιού- και τελικά, φτάνεις στον βράχο. Εδώ, μπαίνει στην εξίσωση μια πεζοπορία μέτριας δυσκολίας, για περίπου μία ώρα, και ύστερα από αυτό, απλώς φτάνεις στην πιο όμορφη παραλία του κόσμου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος