Staycation, η αθηναϊκή εκδοχή των 5*

H αφρόκρεμα των αθηναϊκών ξενοδοχείων ξεδιπλώνει το νέο της πρόσωπο, επενδύει στις εμβληματικές της σταθερές και δεν σταματά στιγμή να προχωρά σε concepts που συναρπάζουν κάθε είδος μοντέρνου ταξιδιώτη.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Ιανουαρίου 2024

Θα μπορούσε κανείς να πει πως, ακριβώς μετά την πανδημική ανάπαυλα, η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από έναν δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό. Περισσότερο θα έτεινα προς αυτό που οι αγγλόφωνοι επισκέπτες της θα ονομάτιζαν vibe. Σημαντικό ρόλο παίζει η αισθητή –ποσοτικά, αλλά κυρίως ποιοτικά– αναβάθμιση της ξενοδοχειακής της σκηνής. Γιατί, δεν λέω, πολύ καλά τα αξιοθέατα, ο ήλιος και τα δημοφιλή σημεία του ευ τρώγειν και πίνειν, αλλά η διαμονή για την πλειονότητα των discerning travelers είναι το κλειδί της όποιας επιτυχίας του όλου εγχειρήματος. Της συνολικής εμπειρίας, αν θέλεις.

Και σε αυτό η ελληνική πρωτεύουσα διαπρέπει, δίχως στιγμή να σταματά να δομεί το fine staying εγχείρημα – με τρόπο, μάλιστα, πολύ πιο δομικά λειτουργικό και καλαίσθητο συγκριτικά με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των βραχυπρόσθεσμων επιλογών διαμονής. Αλλά αυτό είναι άλλη, πονεμένη για τους εντός των τειχών διαμένοντες, ιστορία.

Για όλα τα γούστα

Ξεκινώντας από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Four Seasons Astir Palace Hotel Athensο 35 στην παρθενική λίστα των "The World's 50 Best Hotels" για το 2023, όντας το μοναδικό ξενοδοχείο της χώρας μας σε αυτήν) έγινε προορισμός και διαμόρφωσε νέα στάνταρ φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στη Βουλιαγμένη, ωριμάζοντας παράλληλα ως συνολικό ταξιδιωτικό και γαστρονομικό προϊόν μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Staycation, η αθηναϊκή εκδοχή των 5*© © Four Seasons Astir Palace Hotel Athens Hotel Athens

Κάτι αντίστοιχο φιλοδοξεί να κάνει και το άρτι αφιχθέν One & Only Aesthesis στη Γλυφάδα, με μπόλικο hype και εξαιρετικά δυνατές υπογραφές στο πεδίο του dining. Λίγα χρόνια πιο πριν, το Divani Apollon Palace & Thalasso σύστησε το φρέσκο του πρόσωπο και για πολλούς είναι πια μια κλασική πρόταση. Το αυτό μοιάζει να ταιριάζει και στο κομψότατο The Margi.

Αθηναϊκά Ξενοδοχεία: Η πισίνα στο One&Only Aesthisis

Στο κέντρο της Αθήνας συναντά κανείς ένα μωσαϊκό από εμβληματικές σταθερές, όπως η Μεγάλη Βρεταννία, το King George, το NJV Athens Plaza, το Divani Caravel, μαζί με άκρως θελκτικές –η καθεμία για τους λόγους της– προτάσεις (από το μοναδικό στο είδος του NEW Hotel και το Periscope, μέχρι τα hits A for Athens, AthensWas, Ergon House, Perianth, The Foundry Suites κ.ά.), καθώς και τα σχετικά πιο φρέσκα Grand Hyatt Athens, The Dolli, Moxy Athens City, Academias Hotel, The Modernist, NYX Esperia Palace, Wyndham Grand Athens που καταδεικνύουν μια γκάμα υπερπλούσια και γοητευτική, για κάθε budget και γούστο.

Αθηναϊκά Ξενοδοχεία: Grande Bretagne
Αθηναϊκά Ξενοδοχεία: The Dolli
Αθηναϊκά Ξενοδοχεία: Το Periscope
Αθηναϊκά Ξενοδοχεία: NEW Hotel

Άλλα σε πιο μακρινή απόσταση από την Ακρόπολη και άλλα σχεδόν δίπλα της, τα αθηναϊκά ξενοδοχεία μοιάζουν πια να πλαισιώνουν το τοπόσημο-trademark της πρωτεύουσας περίπου σαν φυσικές προεκτάσεις του, επαναπροσδιορίζοντας τις έννοιες της άνεσης και της φιλοξενίας. Δεν είναι απλώς καταφύγια ή ορμητήρια για πάσης φύσεως αστικές περιπέτειες, αλλά πρώτης θέσεως "καθίσματα" της εμπειρίας ενός ταξιδιού ζωής – για πάρα πολύ κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Πίσω από τις πόρτες των δωματίων τους, στα designάτα εσωτερικά τους, στις υπέροχες ταράτσες τους, βάζουν αβίαστα το λιθαράκι τους ώστε η Αθήνα να μείνει αξέχαστη. Αυτός δεν είναι ο σκοπός του ταξιδιού άλλωστε;

Αθηναϊκά Ξενοδοχεία: Το Explorer's Bar Bistro στο NJV Athens Plaza

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα