Μία βόλτα στο Σαν Κάντιντο, την πατρίδα του Jannik Sinner

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή κωμόπολη στις Δολομιτικές Άλπεις.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 30 Ιανουαρίου 2024

Ο νέος πρωταθλητής του Australian Open, Jannik Sinner, γεννήθηκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος, στις Δολομιτικές Άλπεις, στη βορειοανατολική Ιταλία. Πρόκειται για έναν θαυμάσιο τουριστικό προορισμό, με τη χαρακτηριστική φύση των Άλπεων παντού γύρω του, η οποία, σύμφωνα με πολλούς, βοήθησε στη διαμόρφωση του νεαρού πρωταθλητή του τένις. Ο Sinner γεννήθηκε σε μία γραφική κωμόπολη στο Trentino-Alto Adige, το Σαν Κάντιντο, στη βορειοανατολική Ιταλία, "βουτηγμένη" στην παράδοση και στο αθλητικό πάθος.

Πρόσφατα μάλιστα, όπως ανέφερε ο τοπικός Τύπος, στη μικρή πόλη οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον τελικό στην τηλεόραση και να γιορτάσουν στα μπαρ. Και παρά το γεγονός ότι ο Sinner ταξιδεύει συνεχώς και βρίσκεται εν κινήσει μεταξύ προπονήσεων και τουρνουά, αυτό το μέρος, που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από καρτ ποστάλ, είναι αυτό που σκέφτεται συχνά. Αυτό αποδεικνύεται μάλιστα από το γεγονός ότι μόλις κέρδισε τον τίτλο στο Australian Open, δήλωσε το εξής: "Είναι φανταστικό να παίζεις εδώ, στο σπίτι χιονίζει, έχει -20 βαθμούς".

Μία βόλτα στο Σαν Κάντιντο, την πατρίδα του Jannik Sinner iStock / Wirestock
Η ιδιαίτερη πατρίδα του Jannik Sinner, το Σαν Κάντιντο

Πού ακριβώς βρίσκεται το Σαν Κάντιντο;

Οι νίκες του Sinner παρεμπιπτόντως, έχουν φέρει στο προσκήνιο και την ομορφιά της ιδιαίτερης πατρίδας του. Ο δήμαρχος Thomas Summerer δήλωσε στα μίντια: "Η νίκη του Jannik ήταν τρομερή. Βγήκε νικητής σε έναν επικό αγώνα με απίστευτη αγωνία". Πρόκειται για ειλικρινή ενθουσιασμό, ο οποίος προέρχεται από το γεγονός ότι κατάγεται από την ίδια περιοχή με τον νεαρό πρωταθλητή.

Τόσο το Σαν Κάντιντο, όσο και το Σέστο Πουστέρια (τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο και, στην πραγματικότητα, και τα δύο αποτέλεσαν σημεία-κλειδιά για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση του Sinner) βρίσκονται στη Βαλ Πουστέρια, στην αυτόνομη επαρχία του Μπολτσάνο. Σε αυτά τα μέρη μπορεί κανείς να κάνει σκι, πεζοπορία και να απολαύσει την υπέροχη φύση του φυσικού πάρκου, στις Τρεις Κορυφές του Λαβαρέντο.

Η αντίδραση του Σαν Κάντιντο και του Σέστο στη νίκη του Jannik Sinner

Και οι δύο μικροί δήμοι δείχνουν μεγάλη αγάπη για τον 22χρονο κοκκινομάλλη, ο οποίος έχει επιδείξει όχι μόνο τρομερό αθλητικό ταλέντο, αλλά και μια πραγματικά αξιοσημείωτη ωριμότητα, ηρεμία, αίσθηση του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Τόσο πολύ, που δημιουργήθηκε ένα νέο παγωτό, αφιερωμένο στον νεαρό τενίστα, το "κύπελλο Sinner".

Εκτός από την αθλητική κουλτούρα, τη φύση, τον χιονοδρομικό τουρισμό και τη μεγάλη αθλητική παράδοση, αυτή η περιοχή της βόρειας Ιταλίας, που δεν απέχει πολύ από τα αυστριακά σύνορα, διαθέτει πολλά άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στην Άλτα Πουστέρια, για παράδειγμα, μιλούν γερμανικά. Για πολλούς πολίτες αυτή είναι η πρώτη τους γλώσσα και ακόμη και οι νέοι, όπως ο ίδιος ο Sinner, ο οποίος γεννήθηκε το 2001, μιλούν τόσο ιταλικά, όσο και γερμανικά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας