Οι ευρωπαϊκές χώρες που πρέπει να αποφύγεις αν θες να είσαι ασφαλής

Βρίσκεται άραγε η Ελλάδα στη δεκάδα;

Η λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες στην Ευρώπη είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Μέσα από αυτή τη λίστα μπορείς να δεις ποιες χώρες θα την καλό να αποφύγεις σε επερχόμενο ταξίδι σου αλλά, και σε ποιες, αν πρέπει να ταξιδέψεις, καλό θα ήταν να έχεις τα μάτια σου 14. 

Τα δεδομένα για τη συγκεκριμένη κατάταξη λοιπόν, προέρχονται από μια στατιστική μελέτη που στη συνέχεια συνοψίζεται σε έναν δείκτη, τον "Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης". Μιλάμε για έναν δείκτη που μετρά λεπτομερώς τον αριθμό των καταγγελιών, των δολοφονιών και της βίας, καθώς και των κλοπών. 

Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι η Γαλλία βρίσκεται στις πολύ υψηλές θέσεις επικινδυνότητας. Το αίσθημα ανασφάλειας σε πόλεις όπως η Μασσαλία και το Παρίσι είναι ιδιαίτερα υψηλό και από τα χειρότερα σε όλη την Ευρώπη.

Άλλα δεδομένα, ωστόσο, είναι προφανή. Η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων χωρών της Ευρώπης είναι η Ουκρανία. Καμία έκπληξη, αφού πρόκειται για μια χώρα από την οποία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει (στην καλύτερη περίπτωση) λόγω της ρωσικής εισβολής και του πολέμου που ακόμα μαίνεται. Προ εισβολής ήταν μία πολύ ασφαλής χώρα, με χαμηλό ποσοστό δολοφονιών και βίας. 

Η λίστα

Στην 1η θέση, όπως αναφέραμε λοιπόν, βρίσκεται η Ουκρανία για προφανείς λόγους. Στη 2η θέση η Λευκορωσία ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Γαλλία. Με Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 1,94 βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις τρεις λιγότερο ειρηνικές χώρες της Ευρώπης. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι άλλες δύο με τις οποίες μοιράζεται το βάθρο είναι χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο.

Στην 4η θέση συντάμε μία άλλη μάλλον ασταθή χώρα με συχνά φιλορωσική πολιτική, η Σερβία. Εδώ ο παγκόσμιος δείκτης ειρήνης είναι 1,92. Στην 5η θέση μεταξύ των πιο επικίνδυνων χωρών στην Ευρώπη είναι η Κύπρος. Αυτό είναι επίσης ένα γεγονός που μπορεί να εκπλήξει πολλούς, και όχι άδικα. Τέλος, τη δεκάδα συμπληρώνουν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ελλάδα, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο και η Αλβανία. 

Όχι που ήμασταν εκτός. Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος