Τα Red Flag emojis είναι παντού στα social media. Αλλά γιατί;

Για όλα υπάρχει μία εξήγηση και στην προκειμένη περίπτωση είναι απλή.

Αν 'κυκλοφορείς' στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τότε ίσως έχεις παρατηρήσει ότι κόκκινες σημαίες (red flags) σε emojis εμφανίζονται παντού στο Twitter, το TikTok και ίσως λίγες και στο Instagram και το Facebook. (Ας είμαστε ειλικρινείς, όταν ένα meme φτάνει στο Facebook, ούτως ή άλλως πλησιάζει το τέλος του.) Ο λόγος είναι ότι το red flag emoji είναι αυτό που κάποιοι ονομάζουν meme du jour, το meme της ημέρας που στην παρούσα φάση απασχολεί όλους. Για αύριο επιφυλασσόμεθα. 

Η κόκκινη σημαία και η σημασία της

Η κόκκινη σημαία χρησιμοποιούνταν σίγουρα και πριν, απλώς έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Την Τρίτη, το Twitter ανέφερε ότι 1,5 εκατομμύρια tweets περιείχαν την κόκκινη σημαία, με την αύξηση της χρήσης της να ανέρχεται στο αμύθητο 455%. Και όλα αυτά επειδή η λέξη "κίνδυνος" είναι πολύ μεγάλη για να την πληκτρολογήσει κανείς. "Αλήθεια τώρα;", θα αναρωτηθείς με το δίκιο σου. Κι όμως, δεν πρόκειται για πλάκα.  

Για όποιον δε γνωρίζει τη σημασία της "κόκκινης σημαίας", ας πούμε ότι πρόκειται για ένα σημάδι κινδύνου και προειδοποίησης. "Μην περάσεις απένταντι" για παράδειγμα, "γιατί ακολουθεί κάτι κακό μπροστά". Και ενώ η προέλευσή της συνδέεται με την παραλία και με το ότι μία κόκκινη σημαία σηματοδοτεί επικίνδυνες συνθήκες, χρησιμοποιείται επίσης συχνά στην καθομιλουμένη αναφορικά με τις σχέσεις, και τα προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύντροφο ή το φλερτ μας και άρα θα πρέπει να απομακρυνθούμε όσο είναι νωρίς. Το τελευταίο 'σενάριο' είναι εκείνο στο οποίο βασίστηκε το meme. 

Τι θεωρείται λοιπόν red flag για σένα σε μία σχέση; Για μένα π.χ. είναι κάποιος που λέει ψέματα. Ή κάποιος που τα λόγια του δεν αντιστοιχούν στις πράξεις του. Μερικοί άνθρωποι όπως και να έχει έχουν πολλές περισσότερες αφορμές για να σηκώσουν red flag και γι᾽αυτό τα σόσιαλ μίντια έχουν κατακλυστεί από αυτές.  

 

Πάντως, είναι απόλυτα λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού ως meme είναι τόσο απλό όσο και ο 'κώδικας' που αντιπροσωπεύει, οπότε move on. Δεν είναι κακό άλλωστε να ξέρει ο υπόλοιπος κόσμος τα όριά σου, αρκεί να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι πρόκειται για ένα ακόμη trent που λογικά οσονούπω θα δώσει τη θέση του σε άλλο. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα