Accidentally Wes Anderson, ένα πανέμορφο IG account

H αισθητική του ταλαντούχου σκηνοθέτη σε ένα λογαριασμό στο Instagram.

Στις Νύχτες Πρεμιέρας κάποιοι ήδη πήραν μία πρώτη γεύση από το νέο δημιούργημα του Wes Anderson, The French Dispatch και λέμε κάποιοι, γιατί η μία και μοναδική προβολή βγήκε sold out αμέσως. Ο διάσημος σκηνοθέτης σε μεγάλο βαθμό οφείλει τη δημοτικότητά του στην απαράμιλλη αισθητική του που έγινε ακόμη περισσότερο δημοφιλής λόγω του αψεγάδιαστου Grand Budapest Hotel. Είναι τοις πάσι γνωστό άλλωστε, πως έργο ζωής για εκείνον είναι να σκηνοθετεί ταινίες που τραβούν τα βλέμματα ακριβώς επειδή η τελειότητα βρίσκεται στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Αν και μερικοί θεωρούν το αποτέλεσμα κάπως παιδικό, σαν παραμύθι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ενήλικες είναι συνήθως εκείνοι που έχουν ανάγκη από έναν τόσο υπερβολικά στιλιζαρισμένο κόσμο. Άλλωστε, ζούμε σε μία εποχή κατά την οποία ένα φίλτρο από τα σόσιαλ μίντια εφαρμόζεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Ο Anderson απλώς, το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: Οι πίνακες είναι σωστά τοποθετημένοι στον τοίχο, τα υφάσματα πεντακάθαρα, τα μέταλλα αστράφτουν.

Η εμμονή με την τελειότητα

Αλήθεια, γιατί όμως βρίσκουμε τόσο ελκυστική την τέλεια εικόνα; Η ηρεμία και η καθαριότητα ικανοποιούν τα μάτια, αλλά και το μυαλό μας. Λαμβάνοντας υπόψη την παραμικρή λεπτομέρεια, οι ταινίες του Anderson αποτελούν μία σύντομη απόδραση από το ταραχώδες, καθημερινό χάος. Δημιουργεί ένα δικό του κόσμο, που γίνεται πιστευτός από την τελειότητα που διέπει τους χειροποίητους χάρτες για παράδειγμα έως τα λογότυπα στα μανικετόκουμπα. Για να είναι συνεπής επίσης, ακολουθεί αυστηρά μία συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων. Για το The Grand Budapest Hotel ας πούμε, επέλεξε να δώσει ένα ροζ σομόν χρώμα. 

Ο Anderson είναι λάτρης του ευρυγώνιου φακού. Δίνει στον θεατή μία επισκόπηση του χώρου στον οποίο λαμβάνει χώρα μία σκηνή, έτσι ώστε οι χρωματικές συνθέσεις να πρωταγωνιστούν. Ακόμη και γνώστης του είδους να μην είσαι, μπορείς να αναγνωρίσεις μία παραγωγή με την υπογραφή του Wes Anderson από τη συμμετρία και τη συχνή χρήση ευθειών. Η ειδυλλιακή εικόνα που παρουσιάζει ο Wes Anderson στο μεταξύ, υπάρχει και στην πραγματική ζωή αρκεί να είσαι παρατηρητικός. Απόδειξη αποτελεί ο λογαριασμός στο Instagram accidentally Wes Anderson στον οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν στείλει φωτογραφίες από σκηνικά και εικόνες που θυμίζουν την αισθητική του σκηνοθέτη.  Όσο γράφονται αυτές οι γραμμές, το account έχει πάνω από 1,5 εκατ. ακολούθους και θα μπορούσε να θεωρηθεί ένδειξη μίας βαθιάς ανάγκης για έναν τέλειο κόσμο. 

Μπορείς να το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι από τις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα