Γνωρίζοντας τα Google Pixel 8 και Pixel 8 Pro

Έρχονται με το ολοκαίνουργιο chipset Tensor G3 και νέες ευρυγώνιες κάμερες.

Εδώ και καιρό βλέπουμε φήμες για τα νέα smartphones της εταιρείας, τα Google Pixel 8 και Pixel 8 Pro, όμως η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε: τα τηλέφωνα παρουσιάστηκαν επίσημα και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Στην "καρδιά" αυτών των νέων smartphones βρίσκεται το εντυπωσιακό chipset, Tensor G3, ένα θαύμα της μηχανικής που κατασκευάζεται στα 4nm. Διαθέτει επεξεργαστή 9 πυρήνων, με έναν τρομερό πρωταρχικό πυρήνα Cortex-X3, που συμπληρώνεται από τέσσερις πυρήνες Cortex-A715 και άλλους τέσσερις πυρήνες Cortex-A510. Το Pixel 8 προσφέρει 8 GB RAM, ενώ το Pixel 8 Pro ανεβάζει την εμπειρία με 12 GB. Και τα δύο τηλέφωνα μοιράζονται την πιστοποίηση IP68, που εγγυάται ανθεκτικότητα στο νερό και τη σκόνη, και διαθέτουν λειτουργίες ξεκλειδώματος μέσω δακτυλικού αποτυπώματος και μέσω προσώπου.

Google Pixel 8 Pro

Γνωρίζοντας τα Google Pixel 8 και Pixel 8 ProGoogle

Το Pixel 8 Pro ανεβάζει τον πήχυ στις οθόνες για κινητά σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, επιδεικνύοντας μια OLED 6,7 ιντσών QHD+ LTPO 120Hz με εκθαμβωτική μέγιστη φωτεινότητα στα 2.400 nits, όλα προστατευμένα από Gorilla Glass Victus 2.

Τα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει η συσκευή είναι τρία: Blue, Obsidian και Beige.

Google Pixel 8 Pro - ColorsGoogle

Μια τριπλέτα από κάμερες κοσμεί την πίσω πλευρά του Pixel 8 Pro, με έναν ευρυγώνιο αισθητήρα 50MP Octa-PD (phase detect autofocus), με OIS, έναν νέο 48MP Quad-PD και ακόμα έναν 48MP Quad-PD με δυνατότητα 5x zoom που αλλάζει τα δεδομένα. Υποστηρίζεται και ψηφιακό zoom έως και 30x Super-Res. Στην πρόσοψη, μια νέα μονάδα στα 10.5MP με εκτεταμένο οπτικό πεδίο εξασφαλίζει εξαιρετικές selfies.

Παράλληλα, το Pixel 8 Pro εισάγει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας δέρματος που βρίσκεται δίπλα στις κάμερες, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που υπόσχεται ακριβείς μετρήσεις θερμοκρασίας χωρίς φωτογραφικά τεχνάσματα.

Η νέα σειρά Pixel 8 εισάγει πλήθος καινοτόμων φωτογραφικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων των Photo Unblur, Magic Eraser, Best Take και Macro Focus (χρησιμοποιεί τον υπερευρυγώνιο). Το Pixel 8 Pro διαφοροποιείται επίσης από το μικρό του "αδελφάκι" με την αποκλειστική λειτουργία, Pro Controls.

Διαθέτει τεράστια μπαταρία στα 5050mAh, η οποία συνοδεύεται από δυνατότητες ενσύρματης φόρτισης 30W και ασύρματης φόρτισης στα 23W.

Google Pixel 8

Google Pixel 8Google

Το Pixel 8 έχει χάσει 10 γραμμάρια σε σχέση με τον προκάτοχό του, καθώς έχει μικρύνει ελαφρώς η οθόνη του και πλέον είναι στις 6,2", με ανάλυση FHD+. Ωστόσο, διαθέτει φωτεινότερο πάνελ, που επιτυγχάνει max brightness στα 2.000 nits και πλέον φτάνει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz (με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ 60Hz και 120Hz). Το Gorilla Glass Victus παρέχει την απαραίτητη προστασία.

Διατίθεται στα χρώματα: Hazel, Obsidian και Rose.

Google Pixel 8Google

Το Pixel 8 δεν έχει τον βασικό ευρυγώνιο του Pro, όμως διαθέτει έναν επίσης ευρυγώνιο στα 12MP με δυνατότητες αυτόματης εστίασης και macro, αλλά και μια βασική κάμερα 50MP Octa-PD με ψηφιακό ζουμ 8x Super-Res, ενώ η selfie είναι η ίδια με αυτή του Pro.

H μπαταρία του Pixel 8 είναι χωρητικότητας 4.575mAh, με υποστήριξη ενσύρματης φόρτισης στα 27W και ασύρματης στα 18W.

Τιμές και προνόμια

Τόσο το Google Pixel 8 όσο και το Pixel 8 Pro συνοδεύονται από δωρεάν υπηρεσία VPN μέσω του Google One, ενώ η εταιρεία δεσμεύεται για παροχή ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος και ασφάλειας για 7 χρόνια, θέτοντας νέα πρότυπα στο χώρο του Android. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό ξεπερνά ακόμη και το πρόσφατο iOS 17, που θα είναι διαθέσιμο για συσκευές πενταετίας.

Η τιμή του Google Pixel 8 (128GB) ξεκινά από τα €800, ενώ το Google Pixel 8 Pro (128GB), κοστίζει €1.100. Ως πρόσθετο μπόνους, με κάθε αγορά του Pixel 8 περιλαμβάνει ένα δωρεάν ζευγάρι Pixel Buds Pro, ενώ η αγορά του Pixel 8 Pro στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ συνοδεύεται από ένα δωρεάν Pixel Watch 2.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα