Τα νέα emojis που αποκτήσαμε μέσα στο 2023

Πάνω από 100 ολοκαίνουργια emojis έχεις εδώ και καιρό για να εκφραστείς ψηφιακά.

Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για φρέσκα και πιο "εκφραστικά" emojis, το Unicode Consortium έδωσε την έγκρισή του για μια συλλογή 118 νέων emojis για το 2023. Παρόλο που δεν είναι όλα τους άμεσα διαθέσιμα στις συσκευές, οι χρήστες ανυπομονούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Η Apple ενσωμάτωσε 21 από αυτά τα νέα emojis στην έκδοση iOS 16.4 τον Φεβρουάριο, προσφέροντας στους χρήστες μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο των νέων emoticons. Ωστόσο, η πλειονότητα των emojis που εγκρίθηκαν βάσει της έκδοσης Unicode 15.1 αναμένεται να φτάσουν στις συσκευές της Apple με την κυκλοφορία του iOS 17 το 2024.

Ενώ οι χρήστες της Apple περιμένουν αυτή την ενημέρωση, οι λάτρεις των πλατφορμών Android και Google έχουν ήδη αρχίσει να "δοκιμάζουν" ορισμένα από αυτά τα emojis, τα οποία άρχισαν να κυκλοφορούν μετά την έγκριση του Σεπτεμβρίου.

Ολοκαίνουργια emojis

Η γκάμα των νέων emojis περιλαμβάνει ανθρώπους που περπατούν (πολλαπλές επιλογές), καθώς και μοναδικές προσθήκες όπως το πουλί της φωτιάς, τον Φοίνικα, αλλά το πολυαναμενόμενο emoji lime (μοσχολέμονο). Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης το εκφραστικό κεφάλι που κινείται οριζόντια και κάθετα, το ιδιόρρυθμο "καφέ μανιτάρι" και τη συμβολική "αλυσίδα που σπάει".

Τα νέα emojis που αποκτήσαμε μέσα στο 2023Emojipedia

Νέα οικογενειακά emojis

Η Unicode διεύρυνε το ρεπερτόριο των οικογενειακών emoji εισάγοντας εκείνα που δεν αφορούν το φύλο, τα οποία συμπληρώνονται από σχέδια με βάση τη σιλουέτα. Η έκδοση 15.1 φέρνει επίσης σχέδια για όλα τα υπάρχοντα οικογενειακά emojis, ευθυγραμμίζοντάς τα απρόσκοπτα με την τελευταία ενημέρωση.

Το τελικό σύνολο των 108 emojis στην έκδοση 15.1 εισάγει παραλλαγές δέρματος και φύλου των emojis που είχαν κυκλοφορήσει προηγουμένως. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι νέες παραλλαγές έχουν την όψη προς τα δεξιά, μια απόκλιση από τις αντίστοιχες παραλλαγές που έχουν την όψη προς τα αριστερά.

Νέα emojisEmojipedia

Καθώς αναμένουμε την ευρύτερη ενσωμάτωση αυτών των emojis στις ψηφιακές μας συνομιλίες, ο ποικίλος -και χωρίς αποκλεισμούς- χαρακτήρας αυτής της συλλογής αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της κοινοπραξίας Unicode να αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα ταυτοτήτων.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας