Φήμες λένε ότι το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται

Έχουμε στοιχεία για την εμφάνιση του πρώτου foldable iPhone.

Αν και το πολυαναμενόμενο αναδιπλούμενο iPhone δεν μας τίμησε με την παρουσία του το 2023, όπως εικάζαμε αρχικά, οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η Apple μπορεί τελικά να ετοιμάζεται να μπει στην κατηγορία των foldables.

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ από το The Elec, ένα κορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Samsung Display ως βασικός παίκτης στον τομέα της κατασκευής οθονών και θυγατρική της Samsung, έχει ενισχύσει σημαντικά τη γραμμή παραγωγής της για τις αναδιπλούμενες οθόνες στο πλαίσιο της ομάδας A Business. Αυτή η ομάδα είναι γνωστό ότι ασχολείται με τη ζήτηση των κινητών από την οποία απορρέει ένα είδος "σύνδεσης" μεταξύ των εξελίξεων της Samsung και του πιθανού εγχειρήματος της Apple στον τομέα των αναδιπλούμενων smartphones. Με απλά λόγια, εφόσον έχουν τόση ζήτηση τα foldables της Samsung, ο ανταγωνιστής Apple κάτι πρέπει να κάνει γι᾽αυτό.

Το ρεπορτάζ αφήνει ενδιαφέροντα υπονοούμενα, αναφέροντας την ανάπτυξη πτυσσόμενων οθονών 20 ιντσών που έχουν σχεδιαστεί για την Apple. Αν και οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες, η απλή αναφορά είναι αρκετή για να προκαλέσει ενθουσιασμό στους λάτρεις που περιμένουν με ανυπομονησία την είσοδο της Apple στην αγορά των foldables.

Ο ανερχόμενος τομέας των foldables

Η επιτυχία της Samsung με τις σειρές Z Flip και Z Fold, μαζί με την είσοδο της OnePlus, με το OnePlus Open, υπογραμμίζει τη μετάβαση από το πειραματικό στάδιο των αναδιπλούμενων σε ένα ακμάζον τμήμα της αγοράς. Επιπλέον, έχουμε δει και προσπάθειες όπως το αναδιπλούμενο της Motorola, αλλά και της Oppo, ενώ στο εξωτερικό κυκλοφορούν κι άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα το foldable της Honor. Όμως η κατηγορία παραμένει ακόμη κατά βάση ανεξερεύνητη. Είναι μια μετατόπιση που η Apple, γνωστή για το ενδιαφέρον της για την καινοτομία, μπορεί να είναι διατεθειμένη να εξερευνήσει. Από την άλλη, μέχρι στιγμής, δε μας έχει συνηθίσει να επηρεάζεται από τους "αντιπάλους" της.

Το χρονοδιάγραμμα αυτής της πιθανής εξέλιξης παραμένει αβέβαιο, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι όντως υπάρχει σχετικό πλάνο. Ωστόσο, για όσους λαχταρούν την ενσωμάτωση των εύκαμπτων οθονών στο "οικοσύστημα" της Apple, η προοπτική ενός αναδιπλούμενου iPhone μπορεί να μην είναι ένα μακρινό όνειρο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας