Το Threads θα έχει τους δικούς του ελεγκτές γεγονότων κατά της παραπληροφόρησης

Τι είναι το fact-checking και πώς η Meta θα το χρησιμοποιήσει εναντίον των fake news.

Σε αντίθεση με το Facebook και το Instagram, τα οποία επί του παρόντος βασίζονται σε ομάδες ελέγχου γεγονότων για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, το Threads θα έχει τη δική του αυτόνομη ομάδα ελέγχου γεγονότων από τις αρχές του επόμενου έτους.

Μέσα από σχετική ενημέρωση, η Meta εξήγησε ότι οι συνεργάτες τους που ελέγχουν τα γεγονότα θα εξετάζουν και θα αξιολογούν το ψευδές περιεχόμενο, ειδικά στο Threads. Ενώ η τρέχουσα πρακτική επεκτείνει τις αξιολογήσεις ελέγχου γεγονότων από το Facebook ή το Instagram στο Threads για παρόμοιο περιεχόμενο, η εφαρμογή θα έχει πλέον τη δική της διαδικασία ελέγχου γεγονότων.

Οι προπάθειες της Meta

Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, μοιράστηκε τα νέα σχετικά με το πρόγραμμα, αναφέροντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν το επόμενο έτος. Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους εταίρους ελέγχου γεγονότων να αξιολογούν και να βαθμολογούν ανεξάρτητα την παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί στην εφαρμογή Threads.

Η Meta έχει αντιμετωπίσει κριτική στο παρελθόν για τη διάδοση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες της, ιδίως κατά τη διάρκεια κρίσιμων γεγονότων, όπως η πανδημία COVID-19 και οι αμερικανικές εκλογές. Παρά τις προηγούμενες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος, οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται και η δέσμευση της Meta για την προστασία των εκλογών στο διαδίκτυο έχει αμφισβητηθεί.

Η πολιτική διαφήμιση στις πλατφόρμες της Meta ήταν ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, που στιγματίστηκε από κατηγορίες για εκτεταμένη παραπληροφόρηση και αποτυχία αποτελεσματικού αποκλεισμού τέτοιου περιεχομένου κατά τη διάρκεια των εκλογών. Το 2021, το Facebook έλαβε μέτρα για να επισημάνει σελίδες που διαδίδουν συστηματικά ψευδείς ειδήσεις και απαγόρευσε λογαριασμούς που συνδέονται με τη θεωρία συνωμοσίας QAnon.

Εξακολουθούν να υφίστανται τα προβλήματα με τα fake news

Ως απάντηση στα γεωπολιτικά γεγονότα, η Meta δημιούργησε ένα Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την αφαίρεση περιεχομένου που υποκινεί τη βία. Ωστόσο, τα προβλήματα παραπληροφόρησης εξακολουθούν να υφίστανται, ιδίως κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, γεγονός που ώθησε την ΕΕ να διερευνήσει την κατάσταση. Η Meta έχει λάβει μέτρα σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν στη διατήρηση ενός ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος.

Με το Threads να έχει τη δική του ομάδα fact-checking, η Meta στοχεύει να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, κάτι το οποίο φαίνεται να υποστηρίζεται από αυτό το σημαντικό βήμα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα