Τα πανάκριβα γυαλιά της Apple 'αποκλείουν' το Netflix

Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες πλατφόρμες video streaming θα υποστηρίζονται κανονικά.

Κατά το λανσάρισμα των Apple Vision Pro, θα είναι διαθέσιμη μια σειρά από υπηρεσίες streaming, όπως τα Disney+, Max, Prime Video, Paramount+, Peacock, ακόμη και IMAX. Ωστόσο, φαίνεται πως το Netflix τηρεί διαφορετική στάση, επιλέγοντας να μην υποστηρίξει την πλατφόρμα και εμποδίζοντας ακόμη και την εφαρμογή του για iPad να τρέξει στο Apple Vision Pro.

Παρά το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται σε καμία από τις ανακοινώσεις της Apple για το Vision Pro, το Netflix επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι η εφαρμογή του δεν θα είναι προσβάσιμη κατά την κυκλοφορία. Σε απάντηση, το Netflix δήλωσε: "Τα μέλη μας θα μπορούν να απολαμβάνουν το Netflix στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο Vision Pro, με τον ίδιο τρόπο που τα μέλη μας μπορούν να απολαμβάνουν το Netflix στους Mac".

Αυτή η απόφαση του Netflix δεν περιλαμβάνει μόνο την αποχή από την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Apple Vision Pro, αλλά περιλαμβάνει επίσης το μπλοκάρισμα της εφαρμογής του Netflix σε iPad στο mixed reality headset.

Μια σχέση πάθους

Αυτή η εξέλιξη προσθέτει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη πολύπλοκη σχέση ανάμεσα στην Apple και το Netflix, που σημαδεύτηκε από προηγούμενα περιστατικά, όπως η απενεργοποίηση της υποστήριξης AirPlay από το δεύτερο. Παρόλα αυτά, η πλατφόρμα streaming έχει πρόσφατα δείξει αυξημένη αφοσίωση στη βελτίωση της εφαρμογής του για iOS και tvOS.

Για τους χρήστες του Apple Vision Pro, η πρόσβαση στο Netflix θα είναι δυνατή μέσω του προγράμματος περιήγησης, Safari. Ωστόσο, η ποιότητα της ροής ενδέχεται να μην είναι η μέγιστη δυνατή και οι λήψεις δεν θα υποστηρίζονται για τους χρήστες.

Ποιες υπηρεσίες video streaming θα είναι διαθέσιμες;

Η Apple επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα διαφόρων εφαρμογών από κορυφαίες υπηρεσίες streaming κατά την παρουσίαση του Vision Pro, συμπεριλαμβανομένων των Disney+, ESPN, NBA, MLB, PGA Tour, Max, Discovery+, Amazon Prime Video, Paramount+, Peacock, Pluto TV, Tubi, Fubo, Crunchyroll, Red Bull TV, IMAX, TikTok και το βραβευμένο από το App Store για το 2023, MUBI.

Ενώ η απουσία υποστήριξης του Netflix είναι απογοητευτική, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αναφορά μια πιθανή εφαρμογή IMAX. Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ότι η κινηματογραφική εμπειρία IMAX έρχεται για προσωπική χρήση μέσα στο Apple Vision Pro;

To Apple Vision Pro λανσάρεται πρώτα στις ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει με καθυστέρηση περίπου ενός έτους.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα