5 λόγοι που χρειάζεσαι tablet

Αξίζει πλέον να επενδύσεις σ’ ένα tablet;

Γράφει: Esquire Editors 28 Ιανουαρίου 2024

Είσαι λίγο πριν αγορά ενός tablet αλλά ακόμα έχεις αμφιβολίες για το εάν πρόκειται αυτή η επένδυσή σου να σου… "βγει"; Μην ανησυχείς διότι είσαι στο κατάλληλο μέρος για να πειστείς ότι δεν θα κάνεις λάθος. Πάμε να δούμε λοιπόν πέντε λόγους που καθιστούν σωστή επιλογή την απόκτηση ενός tablet.

1. Φορητή δύναμη

Οι εποχές όπου έπρεπε να… σύρεις από δωμάτιο σε δωμάτιο τον ογκώδη υπολογιστή σου προκειμένου να συνδεθείς στο ίντερνετ στο χώρο που ήθελες πέρασαν (ευτυχώς). H εύκολη και άνετη πρόσβαση στο διαδίκτυο απ’ όπου και εάν βρίσκεσαι θεωρείται πλέον εκ των ων ουκ άνευ. Πέρα από τα laptops και τα smartphones, τα tablets αποτελούν, θα έλεγε κανείς, τον ελβετικό σουγιά της φορητής δύναμης. Και αυτό διότι μπορούν να κάνουν πραγματικά τα πάντα. Ενώνουν αρμονικά τους δύο κόσμους των έξυπνων τηλεφώνων και των φορητών υπολογιστών και τα τελευταία χρόνια ξαναήρθαν δυναμικά στο προσκήνιο.

Στα χρόνια της καραντίνας και του covid, η ανάγκη για φορητότητα και αυτονομία έφερε στην πρώτη γραμμή των επιλογών το tablet. Αποτέλεσε πέρα από κάθε αμφιβολία την ιδανική λύση για την τηλεκπαίδευση των παιδιών αλλά και μια άνετη εναλλακτική της μικρής οθόνης ενός κινητού στην καθημερινή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ευέλικτα, δυναμικά και αξιόλογα για βιντεοκλήσεις, streaming μέσω Wi-Fi ή 4G/5G, gaming, θέαση ταινιών και σειρών και άλλα πολλά, τα tablets αποτελούν τα ισχυρά πολυεργαλεία που χρειάζεσαι.

5 λόγοι που χρειάζεσαι tablet

2. Εργασία και παιχνίδι παντού

Όπως αναφέραμε και πριν, τα tablet έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε για ολοένα και περισσότερο "δυνατά" μοντέλα όσον αφορά επιδόσεις και απόδοση. Επενδύοντας σ’ ένα καλό tablet αποκτάς πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Από τη δημιουργία εγγράφων και την επεξεργασία υπολογιστικών φύλλων μέχρι το σκιτσάρισμα με τη γραφίδα σου, το tablet είναι ένα απαραίτητο tech gadget που θα καλύψει με επιτυχία τόσο τις επαγγελματικές σου όσο και τις προσωπικές σου ανάγκες.

3. Ψυχαγωγία δίχως συμβιβασμούς

Αν είσαι λάτρης του κινηματογράφου και των βιβλίων ή ακόμη και των audiobooks, το tablet θα γίνει το εισιτήριό σου για μια καθηλωτική ψυχαγωγία όπου και εάν βρεθείς. Είτε κάθεσαι στον άνετο καναπέ του σαλονιού σου είτε βρίσκεσαι στο αεροπλάνο για ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή στο πλοίο, το tablet, χάρη στη μεγαλύτερη οθόνη που διαθέτει από ένα smartphone, θα συνδράμει σε μια καλύτερη εμπειρία θέασης ή διαβάσματος. Κατέβασε μονάχα τα κατάλληλα apps, γίνε συνδρομητής σε μια streaming πλατφόρμα και είσαι πανέτοιμος για ψυχαγωγία χωρίς όρια. 

tablet

4. Εκπαιδευτικός βοηθός

Όπως σου αναφέραμε και στην αρχή, τα tablet σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων δασκάλων, καθηγητών και γονιών για μια ιδανικότερη online εκπαίδευση. Από διάφορες διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές, ηλεκτρονικά βιβλία και ποικίλους άλλους τρόπους εκμάθησης και εκπαίδευσης, τα tablet αποτελούν δυναμικά βοηθήματα και "εργαλεία". Μην διστάσεις να αποκτήσεις έναν για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

tablet

5. Πάντα online

Σε μια εποχή που ορίζεται ξεκάθαρα από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα tablets χρησιμεύουν ως το φορητό σου ψηφιακό παράθυρο στον online κόσμο. Με ενσωματωμένες κάμερες και μικρόφωνο, με άπειρες εφαρμογές social media διαθέσιμες με το πάτημα ενός κουμπιού η απρόσκοπτη σύνδεσή σου με τον ψηφιακό κόσμο είναι δεδομένη. Μάλιστα, μπορείς να μη βασίζεσαι στο Wi-Fi μόνο αλλά να επενδύσεις και σ’ ένα 4G/5G tablet. Έτσι, δεν θα εξαρτάσαι ποτέ από το εάν το Wi-Fi είναι καλό ή όχι ούτε θα κυνηγάς το password. Θα είσαι πάντα online δίχως διακοπές και προβλήματα.

Καλές αγορές!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr