Άχαστοι τρόποι για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία του κινητού

Μερικές συμβουλές για να κρατήσεις την αυτονομία του κινητού σου στο μέγιστο.

Τα smartphones έχουν συμβάλει στη γενικότερη πρόοδο και την ευημερία μας, όμως μαζί έχει έρθει κι ένα σημαντικό πρόβλημα: αυτό της αυτονομίας των φορητών συσκευών. Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να ξεμένεις από μπαταρία τη χειρότερη δυνατή στιγμή.

Ευτυχώς, υπάρχουν τακτικές και κόλπα που μπορείς να εφαρμόσεις εν κινήσει για να παρατείνεις τον χρόνο χρήσης, προτού χρειαστεί να αποζητήσεις κάποια πρίζα. Δες παρακάτω μερικές από τις συμβουλές μας.

Dark mode και λειτουργία πτήσης

Όταν πρόκειται για τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης σε συσκευές με οθόνες OLED, η "σκοτεινή λειτουργία" είναι ο σύμμαχός σου. Η απενεργοποίηση των pixels για την αναπαράσταση του μαύρου χρώματος μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, η λειτουργία πτήσης δεν είναι χρήσιμη μόνο στις πτήσεις. Απενεργοποιώντας τις ασύρματες συνδέσεις, όπως το Bluetooth και το Wi-Fi, μπορείς να εξοικονομήσεις μπαταρία, σε καταστάσεις στις οποίες η συνεχής συνδεσιμότητα δεν είναι απαραίτητη.

Επισκόπηση εγκατεστημένων εφαρμογών

Η διαχείριση των εφαρμογών είναι το κλειδί. Έλεγξε τη λίστα των εφαρμογών με βάση την κατανάλωση ενέργειας στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σου. Αφαίρεσε τις περιττές εφαρμογές και επανεξετάσε τις εφαρμογές που ξεκινούν αυτόματα, όταν το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο. Ορισμένες εφαρμογές μπορεί να καταναλώνουν ενέργεια στο παρασκήνιο χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Άχαστοι τρόποι για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία του κινητούiStock / Hailshadow

Απενεργοποίηση συνδέσεων και ενημέρωση εφαρμογών

Η απενεργοποίηση λειτουργιών, όπως το GPS, το Bluetooth και το Wi-Fi, όταν δεν χρησιμοποιούνται, εξοικονομεί σημαντικά ενέργεια. Ο συνεχής εντοπισμός τοποθεσίας μπορεί να εξαντλήσει γρήγορα την μπαταρία, οπότε απενεργοποίησε το GPS, εκτός αν είναι απαραίτητο.

Επίσης, καλό θα είναι να διατηρήσεις τις εφαρμογές και το λογισμικό σου ενημερωμένα για να επωφεληθείς από τις βελτιώσεις της ενεργειακής απόδοσης, που οι προγραμματιστές συχνά περιλαμβάνουν στις νέες εκδόσεις.

Οθόνη: Αυτόματη απενεργοποίηση και ρύθμιση φωτεινότητας

Η οθόνη συμβάλλει ιδιαίτερα στην κατανάλωση ενέργειας. Όρισε ένα σύντομο χρονικό όριο για την αυτόματη απενεργοποίησή της και ρύθμισε χειροκίνητα τη φωτεινότητα. Η μείωση της φωτεινότητας, η χρήση λειτουργιών εξοικονόμησης ενέργειας και η ενεργοποίηση του dark mode αποτελούν βασικές στρατηγικές για την παράταση του χρόνου χρήσης του smartphone.

Απόφυγε τις υψηλές θερμοκρασίες και τη φόρτιση στο 100% (ή την αποφόρτιση, στο 0%)

Προστάτεψε τη μπαταρία σου, αποφεύγοντας την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, προσπάθησε να υιοθετήσεις μια στρατηγική μερικής φόρτισης, διατηρώντας το επίπεδο της μπαταρίας μεταξύ 25% και 85%. Απόφυγε τις πλήρεις φορτίσεις από το 0% έως το 100% και κάν' το μόνο όταν είναι απαραίτητο. Η γρήγορη φόρτιση είναι βολική, αλλά μπορεί να επιταχύνει την υποβάθμιση της μπαταρίας. Χρησιμοποίησέ τη επίσης μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ως πρόσθετη προφύλαξη, καλό θα είναι να έχεις πάντα μαζί σου ένα μικρό powerbank, που θα σε γλιτώσει από την ταλαιπωρία.

Με αυτά τα κόλπα, θα είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την ημέρα με το τηλέφωνό σου πάντα έτοιμο και φορτισμένο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.